skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj biszkopt
Krok 2:
Ubij jajka z cukrem przez 7-10 minut, aż uzyskasz bujną pianę
Krok 3:
Dodaj różowy barwnik spożywczy i mieszaj, aż będzie gładki.
Krok 4:
Przesiej mąkę i dodaj do mieszanki jajecznej. Łopatką delikatnie wymieszaj wszystko.
Krok 5:
Włóż ciasto do formy i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 C, aż będzie całkowicie ugotowane.
Krok 6:
Niech biszkopt ostygnie.
Krok 7:
Przygotuj ciasto na ciasto
Krok 8:
Ubij miękkie masło z cukrem. Dodaj ekstrakt waniliowy i po jednym wszystkie jajka, po każdym dokładnie ubij.
Krok 9:
Przesiej mąkę proszkiem do pieczenia i dodaj do kremowej mieszanki. Mieszać.
Krok 10:
Dodaj śmietanę i mieszaj, aż będzie gładka. Ciasto jest gotowe.
Krok 11:
Wycinamy serca z biszkoptu za pomocą formy.
Krok 12:
Rozłóż 1/3 całego ciasta na dnie formy.
Krok 13:
Rozłóż serca z rzędu i przykryj resztą ciasta. Piec w 180 C przez około 40-50 minut.
Krok 14:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g