Ciasteczka Serca
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
wziąłem rondel, włożyłem tam miód, masło, cukier, włożyłem go do powolnego światła i wymieszałem, gdy masło się stopiło, zdjąłem go z ognia i wymieszałem, najlepiej aby cukier się stopił, w osobnym talerzu ubiłem jajko, a następnie, jak słusznie mówią, nalałem melanż do rondla, przeszkadzałem, wsypałem łyżkę sody i zacząłem lekko wlewać mąkę i mieszać, aż będzie gładka
powinieneś dostać ciasto, które nie przykleja się do rąk, następnie zostaw ciasto w rondlu na 1 godzinę, aby się uniosło)
następnie rozwałkuj, Wytnij foremki i rozłóż na pergaminie, posmaruj pergamin olejem) i piecz przez 20 minut))
powinieneś dostać ciasto, które nie przykleja się do rąk, następnie zostaw ciasto w rondlu na 1 godzinę, aby się uniosło)
następnie rozwałkuj, Wytnij foremki i rozłóż na pergaminie, posmaruj pergamin olejem) i piecz przez 20 minut))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g