skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Produkty niezbędne do przygotowania posiekanego ciasta. Ilość wody jest wskazana w przybliżeniu, lepiej wziąć szklankę wody i dodać podczas wyrabiania ciasta, samo ciasto weźmie wymaganą ilość.
Krok 2:

Lepiej jest posiekać zamrożone masło sekcją, chociaż popełniłem małe niedopatrzenie, wygodniej jest posiekać w specjalnym korytku, a nie na desce, tam też można zagnieść ciasto.
Krok 3:

Posiekaj drobno, aż do zbóż.
Krok 4:

Uformuj zjeżdżalnię, zrób wgłębienie, rozbij jajko w zagłębienie. Zagnieść ciasto, dodając wodę.
Krok 5:

Uformuj bułkę z ciasta i wstaw do lodówki na 30 minut. Wszystkie inne operacje wykonywać tylko z zimnym ciastem.
Krok 6:

Dla wygody kroję bułkę na równe kawałki, a następnie wysyłam do lodówki.
Krok 7:

Wyjmujemy kawałek ciasta z lodówki, rozwałkowujemy ciasto.
Krok 8:

Formujemy skórkę na ciasto, kładziemy na zimnej blasze do pieczenia, przekłuwamy widelcem w kilku miejscach i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Ważne: zimne ciasta powinny dostać się do piekarnika. Do tego celu używam 3 aluminiowych blach do pieczenia. 2 stoją z ciastami w lodówce, jeden w piekarniku.
Krok 9:

Ciasto pieczemy na złoty kolor
Krok 10:

Schłodzić ciasta.
Krok 11:

Krem robimy z gotowanego skondensowanego mleka i masła.
Krok 12:

Połącz mleko skondensowane i zmiękczone masło.
Krok 13:

Ubij mikserem.
Krok 14:

Posmaruj każde ciasto kremem i uformuj ciasto.
Krok 15:

Nie smaruj górnej części, połóż na niej ładunek. Nie stawiaj Kettlebell, tostowo ważonej pokrywy lub ciężkiego talerza. Wyślij wraz z ładunkiem na noc do lodówki.
Krok 16:

Rano posmaruj całe ciasto pozostałą śmietaną..
Krok 17:

Posyp okruchami (możesz zrobić osobne ciasto i rozbić je na proszek) i kawałkami czekolady.
Krok 18:

Można podawać na śniadanie. Szczerze mówiąc, domownicy będą zachwyceni takim śniadaniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g

