Pie biedny student
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Wlej mąkę, sodę, cukier do miski.
Krok 3:
Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 4:
W osobnym pojemniku wymieszaj kefir, jajko, olej roślinny i dżem.
Krok 5:
Wlej płyn do suchej mieszanki.
Krok 6:
Wymieszaj trzepaczką, aż będzie gładka.
Krok 7:
Wypełnij formularz ciastem.
Krok 8:
Piec w 180 C przez około 45-60 minut w zależności od wybranego kształtu.
Krok 9:
Przed podaniem w razie potrzeby posyp cukrem pudrem.
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g