nadziewane bułeczki z jabłkami i cynamonem

pyszne pachnące bułeczki z jabłkami i cynamonem, smak dzieciństwa... To danie zostało przygotowane przez moją matkę i mojego brata w dzieciństwie. Od tego czasu ten delikatny smak został na zawsze zapamiętany...
MarylandAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 48 % 13 g
węglowodany 48 % 13 g
172 kcal
IG: 62 / 8 / 31

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zestaw niezbędnych produktów

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jabłka obieramy

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Trzy na tarce i dodaj cukier, cukier waniliowy i cynamon

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ostrożnie usuń miąższ z bułek

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Napełnij bułki jabłkami, mocno dociskając nadzienie

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ułóż plasterek masła na wierzchu jabłek

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozbij jajko, oddziel żółtko. Przykryj bułki pokrywkami i posmaruj wierzch żółtkiem

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż kabiny na natłuszczonej blasze do pieczenia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Bułki są gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna - 242   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266   kcal/100g
  • Kok - 242   kcal/100g

Podobne przepisy