nadziewane bułeczki z jabłkami i cynamonem
skład / składniki
9
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Zestaw niezbędnych produktów
Krok 2:

Jabłka obieramy
Krok 3:

Trzy na tarce i dodaj cukier, cukier waniliowy i cynamon
Krok 4:

Ostrożnie usuń miąższ z bułek
Krok 5:

Napełnij bułki jabłkami, mocno dociskając nadzienie
Krok 6:

Ułóż plasterek masła na wierzchu jabłek
Krok 7:

Rozbij jajko, oddziel żółtko. Przykryj bułki pokrywkami i posmaruj wierzch żółtkiem
Krok 8:

Rozłóż kabiny na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Krok 9:

Bułki są gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Bułka dietetyczna - 242 kcal/100g
- Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266 kcal/100g
- Kok - 242 kcal/100g

