skład / składniki
gotowanie krok po kroku
tak więc rozmrażamy gotowe ciasto francuskie i dzielimy na 4 równe części. Rozwałkuj każdą z części cienko w okrągłe warstwy i rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem.
teraz wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 6-8 minut. Pieczemy również pozostałe 3 ciasta. Następnie schładzamy ciasta, odcinamy nierówne krawędzie, siekamy kawałki.
przejdź do robienia kremu. Aby to zrobić, połącz cukier granulowany z jajkiem kurzym i cukrem waniliowym i dobrze wymieszaj. Następnie wlej mleko do masy jajecznej i umieść to wszystko na małym ogniu. Zagotuj naszą mieszaninę, nie zapomnij jej zakłócić. Następnie zdejmij z ognia i pozwól mu ostygnąć. Teraz dobrze ubij masło, a następnie stopniowo wprowadzaj masę jajeczną, nie przestając ubijać.
krem jest gotowy. Dobrze smarujemy nimi ciasta i układamy je jeden na drugim. Boki i wierzch ciasta smarujemy masłem i posypujemy okruchami z krawędzi ciasta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g