Napoleon ciasto z gotowego ciasta

bardzo prosty i szybki przepis na pyszny Napoleon! Takie jedzenie jak Napoleon w ogóle nie należy do łatwych przepisów kulinarnych. To ciasto, że krem jest dość trudny do przygotowania i nie każdemu udaje się przygotować ten deser. Ale jest wyjście z tej sytuacji, ponieważ możesz zrobić ciasto napoleońskie z gotowego ciasta francuskiego. Mówię Ci, jak to zrobić.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 40 % 27 g
węglowodany 53 % 36 g
409 kcal
IG: 0 / 72 / 28

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

tak więc rozmrażamy gotowe ciasto francuskie i dzielimy na 4 równe części. Rozwałkuj każdą z części cienko w okrągłe warstwy i rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem.

teraz wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 6-8 minut. Pieczemy również pozostałe 3 ciasta. Następnie schładzamy ciasta, odcinamy nierówne krawędzie, siekamy kawałki. 

przejdź do robienia kremu. Aby to zrobić, połącz cukier granulowany z jajkiem kurzym i cukrem waniliowym i dobrze wymieszaj. Następnie wlej mleko do masy jajecznej i umieść to wszystko na małym ogniu. Zagotuj naszą mieszaninę, nie zapomnij jej zakłócić. Następnie zdejmij z ognia i pozwól mu ostygnąć. Teraz dobrze ubij masło, a następnie stopniowo wprowadzaj masę jajeczną, nie przestając ubijać. 

krem jest gotowy. Dobrze smarujemy nimi ciasta i układamy je jeden na drugim. Boki i wierzch ciasta smarujemy masłem i posypujemy okruchami z krawędzi ciasta.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy