skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Wlej podgrzaną wodę do miski i dodaj proszek kakaowy.
Krok 3:
Wymieszaj sześć łyżek wody w proszku kakaowym.
Krok 4:
W osobnej misce zetrzyj miękką margarynę z cukrem pudrem.
Krok 5:
Dodaj rozcieńczone kakao, jajka i wanilię.
Krok 6:
Wszystko wymieszaj trzepaczką lub mikserem.
Krok 7:
Przesiej mąkę i dodaj do masy całkowitej.
Krok 8:
Dokładnie wymieszaj.
Krok 9:
Włóż do formy i piecz przez około godzinę. Lepiej włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, trzymać tam przez 10 minut, a następnie obniżyć temperaturę do 180 stopni i piec przez około 50 minut. Gotowość do sprawdzenia drewnianym patyczkiem.
Krok 10:
Niech ostygnie
Krok 11:
A tymczasem myprzejdziemy do kremu. Bierzemy masło, cukier puder .
Krok 12:
Podgrzej na małym ogniu, lepiej w łaźni wodnej, pocierając dodaj kawałki czekolady. Chciałem krem w środku był bujny, więc nie od razu doprowadzić do wrzenia. Doprowadź część do wrzenia, która trafi na wierzch ciasta.
Krok 13:
Pokrój ciasto na trzy części.
Krok 14:
Posmaruj każde ciasto kremem.
Krok 15:
Wierzch i boki ciasta zalać czekoladą uzyskaną ze śmietany doprowadzonej do wrzenia. Ozdobić .
Krok 16:
Możesz ozdobić liśćmi. Aby to zrobić, bierzemy zwykłe zielone liście, rozprowadzamy je gorącą czekoladą i pozostawiamy do wyschnięcia. Następnie oddzielamy i otrzymujemy taką dekorację ciasta.
Krok 17:
Słodycze ucieszą się z takiego deseru.
Krok 18:
Miło będzie zaskoczyć gości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g