ciasto czekoladowe

słodycze będą zachwycone! Niesamowicie smaczne, proste i szybkie! AHA, i pyszne uzyskuje się dzięki temu przepisowi kulinarnemu! Ciasto z czekoladą-objadanie się, delikatne i przyjemne, które chcesz zjeść kolejny kawałek. Oczywiste jest, że to jedzenie nie jest na każdy dzień, ale tylko na święta. Ale na to są święta, aby rozpieszczać siebie i rodzinę.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 25 % 16 g
węglowodany 62 % 39 g
325 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
masło z trzema całymi jajkami i trzema żółtkami rozgnieć z białym cukrem. Dodajemy tutaj czekoladę, a za nią przesianą bułkę tartą, cynamon z goździkami i startą skórkę z cytryny z migdałami. Spróbuj wszystko dobrze wymieszać. A następnie włóż ubite białka do powstałej masy.

ciasto, które mamy, wkładamy do formy do ciasta, którą należy przykryć pergaminem i nasmarować tłuszczem. Wkładamy go do piekarnika i pieczemy w temperaturze 200-220 °C.

to, co się okaże, należy schłodzić i pokroić na dwa ciasta. Każdy z nich należy posmarować dżemem lub dżemem. Naprawdę lubię smarować ciasta skondensowanym mlekiem - ciasto okaże się jeszcze bardziej soczyste.

teraz lukier. Aby go przygotować, ugotuj syrop z cukru i wody. Po zmieleniu masła z czekoladą (kakao) do jednorodnej konsystencji stopniowo wlej syrop do tej mieszanki cienkim strumieniem. Polewamy ciasto powstałym lukrem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 242   kcal/100g
  • Powidło - 250   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g

Podobne przepisy