zapiekanka z dorsza & amp;quot; Romantyczne duszne popołudnie& quot;
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
w łaźni wodnej rozgrzewam olej roślinny i wkładam dorsza pokrojonego na małe kawałki do głębokiej patelni bez uchwytu. Nie zapomnij wstępnie posolić dorsza. Na wierzchu układam połówki małych pomidorów, krążki cebuli i krążki marchewki. Oczywiście kroję to wszystko, zanim zacznę przygotowywać mój ulubiony posiłek - zapiekankę z dorsza "Romantyczne duszne popołudnie". W średniej temperaturze w rozgrzanym piekarniku około dwudziestu minut. Smaż mąkę na maśle, wlej tam trochę bulionu rybnego. W tym przypadku odpowiednia jest również kostka bulionowa. Tam też kruszę zielenie, pieprz i sos solny, którym następnie podlewam rybę, posypuję drobno startym serem na wierzchu i ponownie wysyłam do piekarnika przez kolejne kilkanaście minut. Jedzenie doskonale harmonizuje z letnią sałatką z ogórków, pomidorów i świeżej cebuli z ogrodu. Jeśli podasz do niej trochę białego wina stołowego, otrzymasz po prostu doskonałą romantyczną kolację, którą każdy mężczyzna może łatwo ugotować swoją ukochaną. W podziemnych przejściach czasami sprzedają tematyczne kolekcje kulinarne, w jednym z nich znalazł się ten kulinarny przepis o tak intrygującej nazwie i jeszcze bardziej imponującym smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Dorsz wędzony na gorąco - 115 kcal/100g
- Dorsz smażony - 111 kcal/100g
- Dorsz pieczony - 90 kcal/100g
- Dorsz wędzony - 94 kcal/100g
- Dorsz gotowany - 78 kcal/100g
- Dorsz z grilla - 172 kcal/100g
- Dorsz świeży - 78 kcal/100g
- Dorsz solony - 98 kcal/100g
- Dorsz duszony - 101 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g