biszkopt na ciasto

bardzo smaczny przepis na niezrównany biszkopt! Pozostaje wybrać krem! Przepis na biszkopt na ciasto jest ważnym krokiem w tworzeniu doskonałego ciasta, ponieważ ciasto jest jego podstawą. Podstawa biszkoptu jest jedną z najlepszych. Chętnie wymienię dla ciebie wszystkie subtelności gotowania.
♥Nata╬♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 15 % 9 g
węglowodany 76 % 47 g
296 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

pyszny i lekki biszkopt będzie dobrą bazą na ciasto lub samodzielnym deserem na herbatę lub kawę! Przygotuj formę. Lepiej jest wziąć okrągły dzielony i nasmarować go olejem. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Najpierw ubij jajka mikserem na puszystą pianę. Dodaj cukier i jeszcze raz dobrze ubij. Dodaj mleko i ubij, a następnie masło i ubij. W powstałą masę delikatnie wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i wanilinę. Wlej ciasto do formy i upiecz. Czas pieczenia zależy od rodzaju piekarnika – minimum 40 minut, maksymalnie 1 godzina. Za pierwszym razem możesz otworzyć piekarnik po 40 minutach, aby sprawdzić gotowość biszkoptu, ale nie wcześniej, w przeciwnym razie biszkopt może usiąść. Schłodzić gotowy biszkopt i zrobić pożądane ciasto. Taki biszkopt sam w sobie jest bardzo smaczny i można go po prostu zjeść z herbatą!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy