ciasto rybne z halibutem, ryżem i cukinią

najświeższe ryby morskie i ryż to wysokiej klasy danie! Nie wiedziałaś?
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 11 g
tłuszcze 15 % 6 g
węglowodany 58 % 23 g
190 kcal
IG: 5 / 18 / 77

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min

proponuję przepis na bardzo smaczne ciasto rybne-ciasto rybne z halibutem i ryżem. Zaczynamy gotować. Cukinię obieramy, myjemy i przepuszczamy przez tarkę, a następnie dodajemy przyprawy do smaku. Następnie rozpuść margarynę i dodaj ją do cukinii. Wlej śmietanę i ubite jajko do tego samego naczynia, dokładnie wymieszaj wszystkie te składniki. Następnie przesiej mąkę do innej miski, dodaj do niej sól, sodę, cukier i połącz z cukinią, ponownie dokładnie zagniataj. Ciasto na ten przepis kulinarny powinno być nieco grubsze niż na naleśnikach. Gotowe ciasto pozostawiamy na pół godziny, a nawet 40 minut. Następnie ugotuj ryż w osolonej wodzie. Do ryżu dodajemy obrane, umyte i pominięte marchewki. Gdy ryż jest ugotowany, dodaj masło. Następnie myjemy halibuta, kroimy na małe kawałki, solimy i dodajemy do smaku przyprawy. Następnie nasmaruj formę olejem roślinnym i posyp bułką tartą na wierzchu. Włóż 2/3 ciasta do formy, wyrównaj ręką natłuszczoną olejem roślinnym, posmaruj wierzch ubitym jajkiem. Rozbij jedno jajko na gotowy ryż, dobrze wymieszaj i połóż na cieście. Połóż kawałki ryby posmarowanej jajkiem na ryżu. Dodaj pozostałe ciasto na wierzch i posmaruj jajkiem. Rozgrzej piekarnik do 200-220 stopni, włóż tam nasze jedzenie i piecz do całkowitego ugotowania. Ciasto z halibuta jest gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Halibut gotowany - 216   kcal/100g
  • Halibut świeży - 102   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy