skład / składniki
metoda gotowania
proponuję przepis na bardzo smaczne ciasto rybne-ciasto rybne z halibutem i ryżem. Zaczynamy gotować. Cukinię obieramy, myjemy i przepuszczamy przez tarkę, a następnie dodajemy przyprawy do smaku. Następnie rozpuść margarynę i dodaj ją do cukinii. Wlej śmietanę i ubite jajko do tego samego naczynia, dokładnie wymieszaj wszystkie te składniki. Następnie przesiej mąkę do innej miski, dodaj do niej sól, sodę, cukier i połącz z cukinią, ponownie dokładnie zagniataj. Ciasto na ten przepis kulinarny powinno być nieco grubsze niż na naleśnikach. Gotowe ciasto pozostawiamy na pół godziny, a nawet 40 minut. Następnie ugotuj ryż w osolonej wodzie. Do ryżu dodajemy obrane, umyte i pominięte marchewki. Gdy ryż jest ugotowany, dodaj masło. Następnie myjemy halibuta, kroimy na małe kawałki, solimy i dodajemy do smaku przyprawy. Następnie nasmaruj formę olejem roślinnym i posyp bułką tartą na wierzchu. Włóż 2/3 ciasta do formy, wyrównaj ręką natłuszczoną olejem roślinnym, posmaruj wierzch ubitym jajkiem. Rozbij jedno jajko na gotowy ryż, dobrze wymieszaj i połóż na cieście. Połóż kawałki ryby posmarowanej jajkiem na ryżu. Dodaj pozostałe ciasto na wierzch i posmaruj jajkiem. Rozgrzej piekarnik do 200-220 stopni, włóż tam nasze jedzenie i piecz do całkowitego ugotowania. Ciasto z halibuta jest gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Halibut gotowany - 216 kcal/100g
- Halibut świeży - 102 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g