skład / składniki
gotowanie krok po kroku
posiekaj orzechy, wymieszaj z cukrem, białkiem i sokiem z cytryny. Wszystko to pocierać, aż będzie gładkie. Z tej masy zrób małe kulki. Na górze w każdym z nich wykonaj wgłębienia. Ułóż kulki na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika. Piec na małym ogniu, aż wyschną.
następnie pozwól gotowym kulkom ostygnąć i wypełnij wgłębienia kremem. Następnie wlej wszystkie kulki polewą czekoladową i posyp posiekanymi orzechami. W przypadku kremu dokładnie pocieramy masło cukrem, stopniowo dodając kawę rozcieńczoną wodą. Dodaj cukier waniliowy. Aby przygotować lukier, musisz ugotować słodki syrop z cukru i wody. Następnie dokładnie zmiel masło i kakao i stopniowo dodawaj ten syrop do mieszanki. Polej gotowe kulki orzechowe lukrem, aż się zestali. Miłego picia herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Kawa naturalna, mielona - 201 kcal/100g
- Kawa - 94 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g