Esterhazy z orzechami laskowymi

pyszne ciasto ze skondensowanym kremem mlecznym! Ciasto Esterhazy przepis zawierający orzechy. W przypadku tego przepisu, który dla ciebie opisuję, orzechowym składnikiem jest orzech laskowy, zgodnie z klasycznym obrazem ciasta. Obfita rzecz.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 7 g
tłuszcze 45 % 29 g
węglowodany 45 % 29 g
395 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij białka, a następnie stopniowo dodawaj cukier.I orzechy.Piec każde ciasto przez 30 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij krem, dodaj gotowane mleko skondensowane

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    A potem olej.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posmaruj każde ciasto kremem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Narysuj wzór.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

szykowny przepis kulinarny kuchni niemieckiej-ciasto Esterhazy, którego smak zostanie zapamiętany na długo. To jest naprawdę pokarm bogów, nie inaczej. To prawda, że aby go ugotować, potrzebujesz sporej umiejętności kulinarnej.
ubij schłodzone białka w lodówce na pianę, powoli wlej cukier i doprowadzaj masę do gęstości. Na samym końcu dodaj posiekane jądra orzechów laskowych (orzechów laskowych). Podziel powstałą mieszaninę na równe części według liczby ciast. Może to być pięć, sześć i siedem części. Pieczemy każdą część w piekarniku w temperaturze 130 stopni przez około pół godziny. Ciasta powinny wyschnąć i zacząć pękać. Ubij gotowy krem mikserem, dodając gotowane mleko skondensowane, a następnie miękkie masło. Posmaruj każde ciasto powstałym kremem. W łaźni wodnej rozpuść czekoladę, rozcieńczając ją śmietaną. A powstałą mieszaniną rysujemy paski w kształcie pajęczyny na górnym cieście ciasta. Pozwól ciastu parzyć przez około trzy godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Orzechy laskowe - 670   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy