ale w gotowaniu jest wystarczająco dużo tajemnic znanych doświadczonym kucharzom. Jednym z nich jest to, że przepisy na ciasta francuskie nie ograniczają się tylko do odmian «imiennika wielkiego cesarza». Są też Francuskie kłody, desery migdałowe, kwaśne i miodowe. Specjalny urok smaku nadaje ukochanemu od dzieciństwa gotowanemu skondensowanemu mleku. Letnie ciasta ze świeżymi jagodami są dość powszechne: maliny, truskawki, jeżyny, wiśnie. Jesienią używane są jabłka, gruszki i śliwki.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
ciasto francuskie | 400 | 6 | 25.9 | 34.8 |
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
mleko | 68 | 3.2 | 3.6 | 4.8 |
cukier waniliowy | 379 | 0 | 0 | 99.8 |
przygotowanie któregokolwiek z tych smakołyków nie jest trudne, chociaż niektóre z nich mogą zająć nawet kilka godzin. Ale nie bój się. Jest miły sekret: nie musisz samodzielnie robić ciasta. Dla tych. którzy & laquo; nie są przyjaciółmi & raquo; z pieczeniem jest piękne wyjście: półprodukty. Teraz bez długich poszukiwań można kupić w sklepie mrożone talerze, z których ciasto może okazać się równie przewiewne i magicznie smaczne. Biorąc tę metodę do uzbrojenia, możesz uzupełnić skarbonkę słodyczy na nieplanowane przyjęcia herbaciane na wypadek przypadkowego przybycia gości.