ciasto francuskie z musem czekoladowym

piękny deser dla miłośników shololad! Ten kulinarny przepis na ciasto spodoba się wszystkim wielkim fanom czekolady. Ponadto to ciasto jest bardzo szybkie i proste w wykonaniu, co nie zmusi cię do poddania się i zjedzenia tabliczki czekolady, zanim jeszcze zaczniesz przygotowywać to piękne i bardzo smaczne, a co najważniejsze łatwe do przygotowania ciasto. Nazywa się "ciasto francuskie z musem czekoladowym". Uwaga! Będziesz potrzebował gotowego musu czekoladowego-jednego sprayu, 400 g.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 5 g
tłuszcze 34 % 19 g
węglowodany 57 % 32 g
314 kcal
IG: 3 / 55 / 42

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozwałkuj ciasto.Posmaruj żółtkiem.Posypać proszkiem.Wypiekać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyciśnij mus czekoladowy na ciasto.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przykryj drugim ciastem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Topi się na wodzie.czekolada do kąpieli z mlekiem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlać na ciasto.

  7. Krok 7:

    Krok 7.
więc gotujmy. Wyjmij ciasto francuskie z lodówki. Pozwól mu trochę zamarznąć. Następnie posyp stół mąką i rozwałkuj ciasto francuskie bardzo cienką warstwą. Tutaj możesz wcześniej wyciąć kształt ciasta. Nie jest konieczne, aby był okrągły lub prostokątny. Możesz także upiec nie jedną warstwę, ale kilka naraz. Możesz upiec jeden, a następnie pokroić go na części składowe. Zdecyduj sam. Weź blachę do pieczenia. Skrop go wodą. Następnie włóż ciasto francuskie. Posmaruj żółtkiem i posyp cukrem. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Umieść ciasto do pieczenia. Powinien stać się złoty. Gdy ciasto ostygnie, weź worek do szprycowania i włóż do niego mus czekoladowy. Połóż jedno ciasto na talerzu. Posmaruj go musem czekoladowym. Wyciśnij go w postaci kwiatów lub innego, interesującego dla Ciebie kształtu. Połóż drugie ciasto na wierzchu. Na wierzch posyp ciasto polewą czekoladową. Dla niej podgrzej mleko w rondlu, dodaj do niego czekoladę. Powinien się stopić. Włóż ciasto do lodówki do namoczenia. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy