ciasto francuskie z musem czekoladowym
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc gotujmy. Wyjmij ciasto francuskie z lodówki. Pozwól mu trochę zamarznąć. Następnie posyp stół mąką i rozwałkuj ciasto francuskie bardzo cienką warstwą. Tutaj możesz wcześniej wyciąć kształt ciasta. Nie jest konieczne, aby był okrągły lub prostokątny. Możesz także upiec nie jedną warstwę, ale kilka naraz. Możesz upiec jeden, a następnie pokroić go na części składowe. Zdecyduj sam. Weź blachę do pieczenia. Skrop go wodą. Następnie włóż ciasto francuskie. Posmaruj żółtkiem i posyp cukrem. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Umieść ciasto do pieczenia. Powinien stać się złoty. Gdy ciasto ostygnie, weź worek do szprycowania i włóż do niego mus czekoladowy. Połóż jedno ciasto na talerzu. Posmaruj go musem czekoladowym. Wyciśnij go w postaci kwiatów lub innego, interesującego dla Ciebie kształtu. Połóż drugie ciasto na wierzchu. Na wierzch posyp ciasto polewą czekoladową. Dla niej podgrzej mleko w rondlu, dodaj do niego czekoladę. Powinien się stopić. Włóż ciasto do lodówki do namoczenia. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g