skład / składniki
metoda gotowania
najpierw weź margarynę do pieczenia i zetrzyj ją. Następnie dodaj cukier i zmiel. Możesz bić mikserem, więc szybciej. Kolor powinien stać się jasnożółty. Kontynuując ubijanie, dodaj jajka. Następnie mąkę przesianą wcześniej.
po mące przychodzi mleko. Zmiel migdały i włóż do ciasta. Weź kształt podobny do piłki. Nasmaruj go i umieść okrąg specjalnego papieru do pieczenia na dnie. Następnie włóż ciasto. Musi być trochę wstrząśnięty, aby lepiej pasował do kształtu.
piec przez 1,5 godziny w temperaturze 170 stopni. W tym czasie możesz zrobić masę marcepanową. Umieść wodę w rondlu na kuchence. Gdy się zagotuje, zanurz w nim migdały na jedną do dwóch minut.
wyjmij i zdejmij skórę. Następnie smaż przez 10 minut na patelni. W tym czasie ugotuj syrop. Zmiel migdały i wymieszaj z syropem. Podgrzej go przez 3 minuty. Pamiętaj, aby przeszkadzać. Wyjmij z pieca i ostudź. Następnie przewiń przez maszynę do mięsa. Podziel na pół. W jednym dodaj czekoladę rozpuszczoną w łaźni wodnej.
zawiń obie części marcepanu w folię spożywczą i odstaw na chwilę. Robimy krem do ciasta. Zagotuj 2 łyżki wody i dodaj kakao. Następnie ubij masło. Następnie wlej kakao i dodaj cukier puder.
wyjmij ciasto z piekarnika i pokrój na trzy poziome części. Posmaruj każdą przygotowaną śmietaną. Ułóż brzoskwinie ze słoika na wierzchu. Warstwy złożyć razem. Rozłóż krem na wierzchu. Weź marcepan i zwiń go w warstwę.
Wytnij sześciokąty. Umieść je pod mokrym ręcznikiem, aby nie wyschły. Następnie połóż je na torcie, jak na piłce nożnej. Włóż ciasto do lodówki. Lepiej przykryć mokrym ręcznikiem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g