tort urodzinowy ze skondensowanym mlekiem
skład / składniki
14
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty
Krok 2:
Na początek oddzieliłem białka od żółtek
Krok 3:
Ubijam pianę i stopniowo wprowadzam cukier i ubijam
Krok 4:
Dodaję mleko skondensowane (nie wszystkie)
Krok 5:
Dodaj mąkę i ubij
Krok 6:
Soda zgaszona octem
Krok 7:
Skrobia
Krok 8:
Bić
Krok 9:
Wstępnie rozpuść i ostudź margarynę
Krok 10:
I też w cieście
Krok 11:
Wraz z żółtkami
Krok 12:
Pieczemy dwa ciasta
Krok 13:
Do śmietany ubij śmietanę z cukrem
Krok 14:
Dodaj mleko skondensowane
Krok 15:
Trochę kremu oddzielić i ubić z barwnikiem (u mnie różowy - tak chciała córka)
Krok 16:
Nasze gotowe ciasta
Krok 17:
Smarujemy dobrze kremem
Krok 18:
I rysujemy
Krok 19:
Na co Fantazja wystarczy
Krok 20:
Ciasto jest bardzo smaczne
Krok 21:
Oto nasze ciasto
aby zrobić tort urodzinowy według mojego osobistego przepisu kulinarnego, najpierw oddzielam białka od żółtek. Następnie ubij białka mikserem, aż powstanie gęsta piana. Wlej cukier do piany i ubij. Możesz użyć trzepaczki, po prostu czas potrwa dłużej. Następnie dodaję mleko skondensowane do mieszanki i wszystko dokładnie mieszam. Dodaję mąkę, sodę gaszoną octem i skrobię. Możesz zgasić sodę i sok z cytryny. Przed rozpoczęciem gotowania wkładam margarynę do rondla lub patelni i topię ją, a zanim wleję mąkę, margarynę stopić i ostudzić. Stopniowo wlewam margarynę do ciasta, dodaję żółtka i dokładnie mieszam.
przed pieczeniem dzielę ciasto na dwie porcje, odpowiednio uzyskuje się dwa ciasta. Ciasto pieczemy w foremce wysmarowanej olejem w temperaturze co najmniej 200 stopni. Gotowe ciasta pozostawiam do ostygnięcia. Do śmietany: ubij śmietanę (musisz wziąć gęstą śmietanę) i dodaj cukier 0,5 szklanki. Ubijam przez 3 minuty i wlewam Pozostałe skondensowane mleko. Jedną piątą kremu mieszam z sokiem z jednej czerwonej marchewki lub barwnikiem, potrzebujemy tego do dekoracji. Najpierw pokrywam ciasto kremem, kładę następne ciasto na wierzchu i powtarzam procedurę, tutaj musisz być ostrożniejszy, aby ciasto było piękne. Na wierzchu ciasta możesz ozdobić kremem marchewkowym według własnego gustu. Tort urodzinowy jest gotowy!Radzę spróbować tego wspaniałego jedzenia, nie pożałujesz.
przed pieczeniem dzielę ciasto na dwie porcje, odpowiednio uzyskuje się dwa ciasta. Ciasto pieczemy w foremce wysmarowanej olejem w temperaturze co najmniej 200 stopni. Gotowe ciasta pozostawiam do ostygnięcia. Do śmietany: ubij śmietanę (musisz wziąć gęstą śmietanę) i dodaj cukier 0,5 szklanki. Ubijam przez 3 minuty i wlewam Pozostałe skondensowane mleko. Jedną piątą kremu mieszam z sokiem z jednej czerwonej marchewki lub barwnikiem, potrzebujemy tego do dekoracji. Najpierw pokrywam ciasto kremem, kładę następne ciasto na wierzchu i powtarzam procedurę, tutaj musisz być ostrożniejszy, aby ciasto było piękne. Na wierzchu ciasta możesz ozdobić kremem marchewkowym według własnego gustu. Tort urodzinowy jest gotowy!Radzę spróbować tego wspaniałego jedzenia, nie pożałujesz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal / 100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal / 100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g