niskokaloryczne ciasto Mokka

słodycze docenią! Niesamowicie smaczne, szybkie i niskokaloryczne! Oczywiście każda kobieta chce jeść różnorodne słodkie potrawy i nie odczuwać dyskomfortu w postaci pojawiających się dodatkowych kilogramów. Oczywiście większość deserów jest bardzo kaloryczna, ale są wśród nich te, które można jeść bez obaw. Należą do nich na przykład niskokaloryczne ciasto "Mokka". To o kulinarnym przepisie na to ciasto zostanie omówione dalej.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 10 g
tłuszcze 24 % 12 g
węglowodany 56 % 28 g
275 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

zaczynamy od podzielenia wszystkich składników ciasta na 2 części (będziemy mieli 2 ciasta). Dla każdego ciasta ubij 2 jaja kurze z 75 gramami granulowanego cukru. Następnie łączymy 60 gramów przesianej mąki, 20 gramów skrobi ziemniaczanej i 20 gramów proszku kakaowego i mieszamy z jajkami. TE6 teraz bierzemy naczynie do pieczenia ciast, smarujemy je olejem i wylewamy ciasto na pierwsze ciasto. Piec w temperaturze około 180 stopni przez 15-20 minut. Robimy to samo z drugim ciastem. Teraz przygotowujemy nadzienie. Aby to zrobić, namocz żelatynę w wodzie. Twaróg mieszamy z cukrem i ubijamy. Teraz rozpuszczamy żelatynę i mieszamy z twarogiem wraz z kawałkami czekolady. Teraz ubij śmietanę w gęstą pianę i wymieszaj z masą twarogu. Rozłóż nadzienie na pierwszym cieście i równomiernie rozprowadź. Przykryj wierzch drugim ciastem. Następnie topimy czekoladę i polewamy nią nasze ciasto. Oto nasza niskokaloryczna uczta i gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal / 100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal / 100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g

Podobne przepisy