szybkie ciasto warstwowe z twarogiem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozmrozić ciasto w temperaturze pokojowej. Rozłóż na blasze do pieczenia i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni na 20-30 minut.
Krok 2:
Ubij nasz krem-wymieszaj wszystkie składniki. Olej powinien mieć temperaturę pokojową. Możesz użyć dowolnego innego kremu.Wypróbuj tę opcję - jest równie smaczna!
Krok 3:
Po upieczeniu ciast daj im czas na ostygnięcie. Następnie podziel każde ciasto na połówki, a każdą połowę ponownie na pół. Oznacza to, że otrzymasz 8 warstw.
Krok 4:
Zdejmij chrupiącą górę z jednego ciasta. Potrzebujemy go do posypania.
Krok 5:
Każdą warstwę obficie smarujemy kremem.
Krok 6:
Posyp wierzch ciasta. Jeśli chcesz, możesz posypać orzechy lub startą czekoladę lub cokolwiek dusza zapragnie. Nasze ciasto jest gotowe. Możesz go zjeść od razu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g