Szybkie ciasto warstwowe z twarogiem

goście na wyciągnięcie ręki-nie ma znaczenia! Pyszne szybkie ciasto na ratunek!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 35 % 22 g
węglowodany 55 % 34 g
357 kcal
IG: 3 / 44 / 53

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozmrozić ciasto w temperaturze pokojowej. Rozłóż na blasze do pieczenia i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni na 20-30 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij nasz krem-wymieszaj wszystkie składniki. Olej powinien mieć temperaturę pokojową. Możesz użyć dowolnego innego kremu.Wypróbuj tę opcję - jest równie smaczna!

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po upieczeniu ciast daj im czas na ostygnięcie. Następnie podziel każde ciasto na połówki, a każdą połowę ponownie na pół. Oznacza to, że otrzymasz 8 warstw.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zdejmij chrupiącą górę z jednego ciasta. Potrzebujemy go do posypania.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Każdą warstwę obficie smarujemy kremem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posyp wierzch ciasta. Jeśli chcesz, możesz posypać orzechy lub startą czekoladę lub cokolwiek dusza zapragnie. Nasze ciasto jest gotowe. Możesz go zjeść od razu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy