Biały Kupidyn w folii

danie, które z pewnością spodoba się wszystkim gościom! Biały Kupidyn pieczony w folii można podawać nie tylko na świątecznym stole, ale także na rodzinny obiad. Ryba jest dość sycąca, podczas smażenia olej doda tylko kalorii, więc piekarnik jest najlepszym rozwiązaniem!
MashenkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 14 g
tłuszcze 36 % 9 g
węglowodany 8 % 2 g
150 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Obierz cebulę i marchewkę, umyj, pokrój warzywa w plasterki.

2. Umieść kawałek folii w naczyniu do pieczenia, posmaruj olejem roślinnym, rozłóż przygotowane warzywa.

3. Myjemy Kupidyna, czyścimy łuski, przecinamy brzuch i usuwamy wnętrzności, a także usuwamy ciemne.

4. Obierz czosnek, wyciśnij przez prasę bezpośrednio do brzucha, a następnie sól i pieprz wnętrze ryby.

5. Wlej kolendrę, zirę, bazylię, czerwoną paprykę do moździerza, zmiel tłuczkiem.

6. Smarujemy tuszę Kupidyna olejem roślinnym, umieszczamy ją na "poduszce" warzywnej, trochę solimy i posypujemy przyprawami z moździerza.

7. Pakujemy folię i wysyłamy formę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, pieczemy rybę przez 40 minut.

8. Podawaj rybę na talerzu, układając razem z nią pieczone warzywa, dekorując do smaku.

jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Biały Kupidyn - 134   kcal/100g

Podobne przepisy