ciasto Kłoda z gotowego ciasta francuskiego

ciasto jest łatwe, pyszne! Gotuj bez większego wysiłku. Ciasto lekkie, smaczne, dobre do jedzenia z herbatą
tatusiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 44 % 31 g
węglowodany 49 % 34 g
434 kcal
IG: 0 / 73 / 27

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 9 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Opakowanie ciasta francuskiego bez drożdży, paczka masła, puszka gotowanego skondensowanego mleka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ciasto pokroić w paski

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Upiec paski

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij masło ze skondensowanym mlekiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posmaruj trochę folią spożywczą, połóż na niej patyczki, posmaruj kremem.Następnie uformuj kłodę, owijając ją ciasno w folię. Na noc w lodówce. Trochę kremu należy pozostawić do dekoracji, można posypać orzechami zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g

Podobne przepisy