ciasto Kłoda z gotowego ciasta francuskiego
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Opakowanie ciasta francuskiego bez drożdży, paczka masła, puszka gotowanego skondensowanego mleka.
Krok 2:
Ciasto pokroić w paski
Krok 3:
Upiec paski
Krok 4:
Ubij masło ze skondensowanym mlekiem.
Krok 5:
Posmaruj trochę folią spożywczą, połóż na niej patyczki, posmaruj kremem.Następnie uformuj kłodę, owijając ją ciasno w folię. Na noc w lodówce. Trochę kremu należy pozostawić do dekoracji, można posypać orzechami zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g