tradycyjne domowe ciasto napoleońskie

bardzo delikatne, niesamowicie smaczne i łatwe do zrobienia ciasto! Tak, tak, ten najsłynniejszy przepis na ciasto Napoleona, jednak znalazłem dla niego nieco inny. To ciasto zrobiłem tak, jak pierwotnie było przeznaczone. Oznacza to, że, jak widać na zdjęciu, klasyczny przepis na ciasto Napoleona różni się nieco od innych odmian. Owoce na wierzchu można dodać nie tyle ze względu na smak, co piękno. Wszystko może służyć jako okruchy, ale dobrze jest rozcieńczyć okruchy mielonymi orzechami, aby uzyskać prawie to samo, co pokazuje przepis na ciasto Napoleona ze zdjęciem. Poniżej znajduje się mój opis, jak zrobić ciasto napoleońskie.
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 5 g
tłuszcze 35 % 20 g
węglowodany 56 % 32 g
317 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Więc na początku robienia ciasta Napoleon, posiekaj margarynę z mąką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj do tego dobrze wymieszaną wodę i jajko z kroplą soli i octu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zagniecione ciasto

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podziel na dziesięć równych części i włóż 30 minut do lodówki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gdy ciasto ostygnie, cienko rozwałkuj ciasta i piecz w rozgrzanym piekarniku na złoty kolor.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ciasto Napoleon jest bardzo kruche, dlatego ważne jest, aby nie wysuszyć ciast, a po wyjęciu ich z piekarnika nie należy ich łamać.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Oto nasze ciasta

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Składniki na krem

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Aby zrobić krem, musisz zmielić jajka z cukrem, mąką

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    I dodaj łyżkę mleka do powstałej masy. Następnie dodaj pozostałe mleko.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rondel ze śmietaną podpala się i gotuje, aż zgęstnieje, ciągle mieszając. Upewnij się, że jajko się nie zwija, zmniejsz ogień do małego. Usuń krem, gdy zgęstnieje. Teraz pocieramy ciepły krem zmiękczonym masłem i wanilią.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ciasto na okruchy

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Smarujemy kremem każde z ciast,

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Podobnie jak wierzch ciasta, posmaruj kremem i posyp okruchami na wierzchu, na które można poświęcić jedno ciasto.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Przed podaniem ciasto powinno stać w lodówce przez kilka godzin, a jeszcze lepiej na noc.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Smacznego!

tutaj możesz obejrzeć kolejny przepis na krem Napoleoński .
"Napoleon" jest jednym z najpopularniejszych ciast, uwielbianym przez wielu za chrupiące, cienkie ciasta nasączone cudownie delikatnym kremem, który, nawiasem mówiąc, może być inny, ale w tym przepisie napoleonakrem jest krem. Ten przepis kulinarny wymaga dużo czasu, ale warto, ponieważ w rezultacie na stole pojawia się nie tylko ciasto, ale prawdziwe kulinarne arcydzieło.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal / 100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal / 100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal / 100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy