skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Więc na początku robienia ciasta Napoleon, posiekaj margarynę z mąką.
Krok 3:
Następnie dodaj do tego dobrze wymieszaną wodę i jajko z kroplą soli i octu.
Krok 4:
Zagniecione ciasto
Krok 5:
Podziel na dziesięć równych części i włóż 30 minut do lodówki.
Krok 6:
Gdy ciasto ostygnie, cienko rozwałkuj ciasta i piecz w rozgrzanym piekarniku na złoty kolor.
Krok 7:
Ciasto Napoleon jest bardzo kruche, dlatego ważne jest, aby nie wysuszyć ciast, a po wyjęciu ich z piekarnika nie należy ich łamać.
Krok 8:
Oto nasze ciasta
Krok 9:
Składniki na krem
Krok 10:
Aby zrobić krem, musisz zmielić jajka z cukrem, mąką
Krok 11:
I dodaj łyżkę mleka do powstałej masy. Następnie dodaj pozostałe mleko.
Krok 12:
Rondel ze śmietaną podpala się i gotuje, aż zgęstnieje, ciągle mieszając. Upewnij się, że jajko się nie zwija, zmniejsz ogień do małego. Usuń krem, gdy zgęstnieje. Teraz pocieramy ciepły krem zmiękczonym masłem i wanilią.
Krok 13:
Ciasto na okruchy
Krok 14:
Smarujemy kremem każde z ciast,
Krok 15:
Podobnie jak wierzch ciasta, posmaruj kremem i posyp okruchami na wierzchu, na które można poświęcić jedno ciasto.
Krok 16:
Przed podaniem ciasto powinno stać w lodówce przez kilka godzin, a jeszcze lepiej na noc.
Krok 17:
Smacznego!
tutaj możesz obejrzeć kolejny
przepis na krem Napoleoński
.
"Napoleon" jest jednym z najpopularniejszych ciast, uwielbianym przez wielu za chrupiące, cienkie ciasta nasączone cudownie delikatnym kremem, który, nawiasem mówiąc, może być inny, ale w tym przepisie napoleonakrem jest krem. Ten przepis kulinarny wymaga dużo czasu, ale warto, ponieważ w rezultacie na stole pojawia się nie tylko ciasto, ale prawdziwe kulinarne arcydzieło.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal / 100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal / 100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g