skład / składniki
gotowanie krok po kroku
pieczenie-jedzenie jest wyjątkowe i naturalne jest, że każda gospodyni chce ugotować coś nowego i niezwykłego, ale prostego i bardzo smacznego. Sernik twarogowy to klasyczna, amerykańska wersja sernika, popularna na całym świecie. Najpierw musisz zmielić bułkę tartą w robocie kuchennym i połączyć je z masłem, wcześniej stopionym w łaźni wodnej i cukrem (150 g). Następnie rozłóż powstałą masę na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia i ostrożnie wyrównaj. Teraz zajmijmy się nadzieniem. Połącz twaróg ze skrobią. Jajka z pozostałym cukrem, skórką z cytryny i solą ubijamy mikserem, również ubijamy śmietanę i na koniec łączymy wszystko z masą twarogową. Po dokładnym wymieszaniu nadzienia rozłóż je na cieście z bułki tartej i upiecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Sernik piecze się przez około godzinę. Bardzo ważne jest, aby pozostawić go do ostygnięcia w piekarniku i należy go wyłączyć, gdy brzegi sernika są już "złapane", a środek nadal "drży". Sernik to kapryśny przepis kulinarny. Ciasto powinno dotrzeć do piekarnika, ale jeśli zostanie upieczone, stanie się kruche i brzydko popękane. Przed podaniem sernik jest ozdobiony jagodami,a jeśli chcesz jeszcze podkreślić jego smak, możesz lekko posmarować go miodem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g