piersi z kaczki w gorzkim sosie
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
weź mięso i oddziel je od skóry. Pokrój w plastry o dowolnym rozmiarze. Smażyć na maśle i oleju słonecznikowym z obu stron i przełożyć na patelnię.
w międzyczasie przejdź do owoców.Usuń skórkę z jednej pomarańczy i umieść ją na patelni, na której gotuje się kaczka. Niech trochę się zagotuje. Zdradzi naszemu jedzeniu zaskakująco gorzki smak.
podsmaż cebulę na złoty kolor. Tutaj wyciśnij sok z pół cytryny i pomarańczy, dodaj wino. Gotuj przez jedną lub dwie minuty,a następnie wlej nasze mięso. Zamknij pokrywkę i pozwól jej dojść do gotowości. To około godziny lub półtorej.
piersi z kaczki są gotowe, ale nie spiesz się, to nie wszystko. Włóż je do piekarnika, aby uzyskać piękny wygląd.
teraz potrzebujemy płynu, w którym wszystko zostało ugotowane. Doprowadzić go do wrzenia i wlać skrobię, którą wcześniej rozpuściłeś wodą. Skórkę można wyrzucić,nie będziemy jej już potrzebować. Musisz gotować ten sos, aż stanie się konsystencją syropu. Polej nim mięso i smacznego.
w międzyczasie przejdź do owoców.Usuń skórkę z jednej pomarańczy i umieść ją na patelni, na której gotuje się kaczka. Niech trochę się zagotuje. Zdradzi naszemu jedzeniu zaskakująco gorzki smak.
podsmaż cebulę na złoty kolor. Tutaj wyciśnij sok z pół cytryny i pomarańczy, dodaj wino. Gotuj przez jedną lub dwie minuty,a następnie wlej nasze mięso. Zamknij pokrywkę i pozwól jej dojść do gotowości. To około godziny lub półtorej.
piersi z kaczki są gotowe, ale nie spiesz się, to nie wszystko. Włóż je do piekarnika, aby uzyskać piękny wygląd.
teraz potrzebujemy płynu, w którym wszystko zostało ugotowane. Doprowadzić go do wrzenia i wlać skrobię, którą wcześniej rozpuściłeś wodą. Skórkę można wyrzucić,nie będziemy jej już potrzebować. Musisz gotować ten sos, aż stanie się konsystencją syropu. Polej nim mięso i smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g