piersi z kaczki w gorzkim sosie

Zachwyć gości pysznym gorącym daniem! Chcę zaoferować przepis kulinarny z ciekawym gorzkim sosem do piersi z kaczki. Nauczył mnie go znajomy, który przez długi czas mieszkał w Bułgarii.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 15 g
tłuszcze 69 % 35 g
węglowodany 2 % 1 g
373 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min
weź mięso i oddziel je od skóry. Pokrój w plastry o dowolnym rozmiarze. Smażyć na maśle i oleju słonecznikowym z obu stron i przełożyć na patelnię.
w międzyczasie przejdź do owoców.Usuń skórkę z jednej pomarańczy i umieść ją na patelni, na której gotuje się kaczka. Niech trochę się zagotuje. Zdradzi naszemu jedzeniu zaskakująco gorzki smak.
podsmaż cebulę na złoty kolor. Tutaj wyciśnij sok z pół cytryny i pomarańczy, dodaj wino. Gotuj przez jedną lub dwie minuty,a następnie wlej nasze mięso. Zamknij pokrywkę i pozwól jej dojść do gotowości. To około godziny lub półtorej.
piersi z kaczki są gotowe, ale nie spiesz się, to nie wszystko. Włóż je do piekarnika, aby uzyskać piękny wygląd.
teraz potrzebujemy płynu, w którym wszystko zostało ugotowane. Doprowadzić go do wrzenia i wlać skrobię, którą wcześniej rozpuściłeś wodą. Skórkę można wyrzucić,nie będziemy jej już potrzebować. Musisz gotować ten sos, aż stanie się konsystencją syropu. Polej nim mięso i smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Kaczka II kategorii - 287   kcal/100g
  • Kaczka pieczona - 401   kcal/100g
  • Kaczka kategorii i - 405   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy