pieczone jabłka z twarogiem i cynamonem na śniadanie

deser, który można podać po głównym posiłku i jako śniadanie.
KateriNNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 3 g
tłuszcze 37 % 11 g
węglowodany 53 % 16 g
173 kcal
IG: 38 / 19 / 44

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

bardzo oryginalny przepis kulinarny nie pozostawi obojętnym Ciebie i Twoich bliskich) w restauracji "Vyatka" to markowe jedzenie!!
Zacznijmy więc robić nadziewane jabłka. Zasadniczo możesz eksperymentować z nadzieniem. Proponuję użyć twarogu. Tanio i zdrowo, smacznie i zdrowo :) jajko mielimy z cukrem, zostawiamy do rozpuszczenia. W tym czasie zmiel twarożek i dodaj jajko starte z cukrem, rodzynki, posiekane orzechy, cynamon. Wszystko dobrze wymieszaj. Aby uzyskać aromatyczny zapach, dodaję 1 gram wanilii. Jak wiadomo, pod wpływem wysokich temperatur zapach wanilii rozprzestrzenia się po całym mieszkaniu, zbierając głodnych członków rodziny z pieca))
następnie bierzemy jabłka i czyścimy ich środek. Nadziewamy jabłka mieszanką twarogową. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, połóż nasze jabłka wygodnie na blasze do pieczenia wysmarowanej olejem, włóż do piekarnika i piecz do miękkości. Gotowe jabłka zalać stopionym miodem i posypać cukrem pudrem.
dla urody jabłka można zrobić z pokrywką. Aby to zrobić, najpierw możesz odciąć górę, a następnie wyciąć rdzeń! Fantazjuj!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal / 100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal / 100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy