Kurczak Objadanie Się
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
weź kurczaka, opłucz, osusz, zetrzyj solą, pieprzem, chmiel-suneli, drobno startym czosnkiem. Owinąć folią i włożyć do piekarnika. Piecz w temperaturze 250 stopni przez około 30 minut. Następnie wyjmij z piekarnika, rozłóż folię, posmaruj skórkę majonezem i kwaśną śmietaną i włóż z powrotem do piekarnika, gotuj, aż się zrumieni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g