Ciasto kokosowe
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc ubij 1 jajko, dodaj 3\4 szklanki cukru (możesz oczywiście dodać całe, ale wydaje mi się, że będzie za słodkie... ale wszystko jest czysto indywidualne!), ubijamy do piany. Następnie wlej szklankę jogurtu do ciasta, dodaj gaszoną sodę, skrobię i mąkę. ciasto należy doprowadzić, jak mówią, do stanu płynnej śmietany)
wlej połowę ciasta do formy. posyp jabłka, niezbyt drobno posiekane, wlej pozostałe ciasto. Przygotowanie proszku. Aby to zrobić, wymieszaj płatki kokosowe z cukrem (około 4 łyżki.łyżki) i cukrem waniliowym. Wracamy do naszego ciasta. Posyp go rozcieńczoną mieszanką na wierzchu, przykryj folią, aby wiórki kokosowe się nie przypaliły. I włóż do piekarnika.
po 30 minutach nasze jedzenie jest prawie gotowe. Wyciągamy nasze bardzo przewiewne ciasto i bezlitośnie przekłuwamy je wykałaczką! Szkoda, ale co zrobić, taka jest cecha tego przepisu kulinarnego)wlej na niego jogurt. Prosto do formy. Jogurt moczy ciasto, ciasto stygnie, wyjmujemy z formy, pijemy herbatę:) smacznego!!! :)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal / 100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal / 100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g