pieczeń ze śliwkami
skład / składniki
14
porcje:
metoda gotowania
na początek moczymy suszone śliwki przez kilka godzin.
mięso wołowe kroimy na cienkie kawałki, około 1 cm i starannie ubijamy. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Pokrój wieprzowinę na kawałki i dwukrotnie przepuść przez maszynę do mięsa. Połóż wieprzowinę na kotlecie wołowym równą warstwą. Odcedź wodę ze śliwek, drobno posiekaj i równomiernie rozprowadź na mięsie. Owijamy rolkę i bandażujemy nitką.
teraz w dużym rondlu zagotuj wodę, sól, włóż liść laurowy. Marchewki czyścimy i grubo kroimy, cebule kroimy na pół. Włóż pieczeń i warzywa do rondla, zagotuj i gotuj przez około 1 godzinę na małym ogniu.
na gotowej rolce kładziemy niezbyt ciężką prasę i pozwalamy jej całkowicie ostygnąć.
przed podaniem bułki pokrój ją na kawałki i posyp posiekanymi ziołami. Przekąska jest gotowa.
mięso wołowe kroimy na cienkie kawałki, około 1 cm i starannie ubijamy. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Pokrój wieprzowinę na kawałki i dwukrotnie przepuść przez maszynę do mięsa. Połóż wieprzowinę na kotlecie wołowym równą warstwą. Odcedź wodę ze śliwek, drobno posiekaj i równomiernie rozprowadź na mięsie. Owijamy rolkę i bandażujemy nitką.
teraz w dużym rondlu zagotuj wodę, sól, włóż liść laurowy. Marchewki czyścimy i grubo kroimy, cebule kroimy na pół. Włóż pieczeń i warzywa do rondla, zagotuj i gotuj przez około 1 godzinę na małym ogniu.
na gotowej rolce kładziemy niezbyt ciężką prasę i pozwalamy jej całkowicie ostygnąć.
przed podaniem bułki pokrój ją na kawałki i posyp posiekanymi ziołami. Przekąska jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g