pieczeń ze śliwkami

niesamowity zestaw kolorów i smaku na twoim stole! W razie potrzeby możesz zrobić pieczeń wieprzową ze śliwkami lub po prostu pieczeń mięsną ze śliwkami. W kuchni rosyjskiej jest wiele dań mięsnych, zwłaszcza przekąsek. I rzeczywiście, Rosjanie, zwłaszcza mężczyźni, nie mogą żyć bez mięsa. Mój mąż nie jest wyjątkiem. Dlatego muszę codziennie ćwiczyć doskonalenie jego przygotowania. Proponuję wypróbować jeden z moich ulubionych przepisów.
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 15 g
tłuszcze 21 % 6 g
węglowodany 28 % 8 g
149 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h
na początek moczymy suszone śliwki przez kilka godzin.
mięso wołowe kroimy na cienkie kawałki, około 1 cm i starannie ubijamy. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Pokrój wieprzowinę na kawałki i dwukrotnie przepuść przez maszynę do mięsa. Połóż wieprzowinę na kotlecie wołowym równą warstwą. Odcedź wodę ze śliwek, drobno posiekaj i równomiernie rozprowadź na mięsie. Owijamy rolkę i bandażujemy nitką.
teraz w dużym rondlu zagotuj wodę, sól, włóż liść laurowy. Marchewki czyścimy i grubo kroimy, cebule kroimy na pół. Włóż pieczeń i warzywa do rondla, zagotuj i gotuj przez około 1 godzinę na małym ogniu.
na gotowej rolce kładziemy niezbyt ciężką prasę i pozwalamy jej całkowicie ostygnąć.
przed podaniem bułki pokrój ją na kawałki i posyp posiekanymi ziołami. Przekąska jest gotowa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy