Formatini z ricottą i rukolą

niezwykłe danie stanie się ulubieńcem całej rodziny!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 12 g
tłuszcze 52 % 23 g
węglowodany 20 % 9 g
289 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min
Formatini z ricottą i rukolą - sama nazwa tego dania pokazuje, że mamy do czynienia z kuchnią włoską. Ten posiłek jest podawany na ciepło, z pesto. Teraz przestudiujmy kulinarny przepis na to danie i zacznijmy gotować.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, weź małe foremki do pieczenia (150 stopni), posmaruj wnętrze masłem i posyp mąką.
najpierw drobno posiekaj cebulę. Następnie wlej oliwę z oliwek na patelnię, podgrzej na kuchence i zacznij smażyć liście rukoli i cebulę. Musisz je pasażować przez około 2-3 minuty. Kiedy nabiorą złotego koloru, zdejmij patelnię z ognia, przenieś jej zawartość na talerz. Niech rukola i cebula ostygną.
Przenieś rukolę do dużej miski i dodaj ser ricotta, jajka i sól. Ta mieszanina jest dobrze wstrząśnięta i równomiernie podzielona na formy.
włóż Formy do piekarnika i piecz przez 25 minut. Gdy formatini jest gotowe, powinno łatwo pozostawać w tyle za krawędziami kokilek.
teraz wyjmujemy gotowe formatini z piekarnika i potrzebują czasu na ostygnięcie. Gdy ostygną, uwolnij formatini z foremek i użyj noża, aby zrobić otwory w środku każdego z nich.
przed podaniem przenieś formatini na półmisek i włóż 1 łyżeczkę pesto do otworu każdego z nich. Udekoruj surowymi liśćmi rukoli na wierzchu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal / 100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal / 100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g
  • Sos Pesto - 565   kcal/100g

Podobne przepisy