Julienne z szynką
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu gorąca przekąska – julienne. A jeśli dodasz trochę szynki do grzybów, jak sugeruję w tym przepisie kulinarnym, jedzenie okaże się jeszcze bardziej pożywne i smaczne. Spróbuj julienne z szynką.
drobno posiekaj pieczarki, pokrój pory w pierścienie (tylko jasna część), im cieńsze, tym lepiej. Umieść grzyby z cebulą na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym. Podczas gotowania grzybów pokrój szynkę w drobną kostkę. Włącz piekarnik, wkrótce będziesz go potrzebować, rozgrzany do 200 stopni.
dodaj szynkę do grzybów z cebulą, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne pięć minut, pamiętając o wymieszaniu i dodaniu soli i pieprzu do smaku. Teraz możesz dodać śmietanę, sól, ponieważ dla mojego smaku śmietana wymaga więcej soli, wymieszaj i pozostaw na kolejne pięć do siedmiu minut. Podczas gotowania pieczarek z szynką można przygotować kokotniki, smarując je olejem. Powstałą mieszaninę włożyć do przygotowanych kokotni, natrzeć serem na wierzch, można udekorować kawałkiem szynki i bezpiecznie włożyć do piekarnika na 15 minut, aż ser się stopi i zrumieni. Julienne z szynką jest gotowa, smacznego!
drobno posiekaj pieczarki, pokrój pory w pierścienie (tylko jasna część), im cieńsze, tym lepiej. Umieść grzyby z cebulą na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym. Podczas gotowania grzybów pokrój szynkę w drobną kostkę. Włącz piekarnik, wkrótce będziesz go potrzebować, rozgrzany do 200 stopni.
dodaj szynkę do grzybów z cebulą, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne pięć minut, pamiętając o wymieszaniu i dodaniu soli i pieprzu do smaku. Teraz możesz dodać śmietanę, sól, ponieważ dla mojego smaku śmietana wymaga więcej soli, wymieszaj i pozostaw na kolejne pięć do siedmiu minut. Podczas gotowania pieczarek z szynką można przygotować kokotniki, smarując je olejem. Powstałą mieszaninę włożyć do przygotowanych kokotni, natrzeć serem na wierzch, można udekorować kawałkiem szynki i bezpiecznie włożyć do piekarnika na 15 minut, aż ser się stopi i zrumieni. Julienne z szynką jest gotowa, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g