skład / składniki
gotowanie krok po kroku
musisz kupić w każdym sklepie opakowanie mrożonych małży w zlewie. Nie mylić z mięsem małży-jest bez muszli. Małże można nazwać inaczej: zielone małże w połówkach lub po prostu Duże małże w połówkach.
po prostu wkładam je pod ciepłą wodę, aby je rozmrozić, a następnie rozprowadzam małże na wysmarowanej olejem blasze do pieczenia. W tym samym czasie przygotowuję nadzienie Małży – mieszam starty ser z majonezem i wyciśniętym czosnkiem. Łyżeczkę mieszanki wkładam do każdego małża i wkładam wszystko do piekarnika na 10-15 minut. Nie radzę trzymać małży w piekarniku przez długi czas – staną się jak guma. To danie jest również bardzo ekonomiczne - w japońskiej restauracji porcja sześciu połówek Małży kosztuje 200-300 rubli, a kilogram mrożonych Małży(20-30 sztuk) - 200 rubli. smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Małże smażone - 59 kcal/100g
- Małże gotowane - 50 kcal/100g