ciasteczka Nan-hati
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozpuść masło do stanu płynnego, Dodaj do niego olej roślinny, cukier puder i wanilię, dobrze wymieszaj. Następnie dodaj semolinę do powstałej masy, wymieszaj, a następnie dodaj mąkę. To jest główna złożoność tego przepisu kulinarnego ... nie można niestety powiedzieć, ile dokładnie trzeba dodać mąki. Aż do uzyskania mocnego ciasta, które nie przykleja się do rąk, ale też się nie kruszy. Następnie w proces wchodzi nasza wyobraźnia. Z ciasta Rzeźbimy ciasteczka o dowolnym kształcie, które lubisz najbardziej. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
Wskazówka: piecz ciasteczka w stanie pełnym)) ponieważ aromaty wanilii rozprzestrzeniają się po całym domu!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g