bułki fasolowe z nadzieniem jajecznym

proste, bezpretensjonalne danie zaspokoi głód w dwóch rachunkach!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 11 g
tłuszcze 34 % 17 g
węglowodany 44 % 22 g
292 kcal
IG: 36 / 64 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

to włoskie jedzenie nadaje się zarówno na wakacje, jak i na co dzień. Przedstawiam wam przepis kulinarny, który na pewno wam się spodoba.
użyj blendera, aby zmiksować gotowaną fasolę wraz z tartym serem i odrobiną wody. Dodaj pieprz. Ubijaj, aż puree będzie miękkie i gładkie.
na stole rozwałkuj ciasto, aby uzyskać cienki prostokąt. Nie zapomnij wcześniej posypać stołu mąką. Po rozwałkowaniu prostokąta posmaruj górną krawędź tego naleśnika uprzednio ubitym jajkiem.
teraz połóż fasolę na cieście ubitym w blenderze i spłaszcz na całym cieście, z wyjątkiem górnej krawędzi, którą posmarowaliśmy jajkiem. Zwinąć ciasto w rolkę w kierunku natłuszczonego obszaru. Po zakończeniu rolkę należy owinąć folią spożywczą. Następnie należy go schłodzić w lodówce przez godzinę, a lepiej dłużej.
gdy bułka wystarczająco ostygnie, kontynuujmy gotowanie. Aby to zrobić, rozgrzej piekarnik do temperatury około 200 stopni. Pokrój schłodzoną rolkę na kilka części o grubości 3 cm, Rozłóż te pierścienie na blasze do pieczenia, aby się nie dotykały i wyślij do piekarnika na około 20 minut. W tym czasie kawałki bułki nabiorą różowego koloru i staną się bujne.
połóż gotowe pierścienie na talerzu i powinny trochę ostygnąć.
ugotuj 2 jajka na twardo i zmiel je. Następnie sól i pieprz starte jajka. W osobnej misce posiekaj liście sałaty. Polej je oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
teraz możesz podać nasze danie. Połóż sałatkę na talerzach, połóż bułki na wierzchu i posyp startymi jajkami.
bułki fasolowe z nadzieniem jajecznym-gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy