skład / składniki
metoda gotowania
to włoskie jedzenie nadaje się zarówno na wakacje, jak i na co dzień. Przedstawiam wam przepis kulinarny, który na pewno wam się spodoba.
użyj blendera, aby zmiksować gotowaną fasolę wraz z tartym serem i odrobiną wody. Dodaj pieprz. Ubijaj, aż puree będzie miękkie i gładkie.
na stole rozwałkuj ciasto, aby uzyskać cienki prostokąt. Nie zapomnij wcześniej posypać stołu mąką. Po rozwałkowaniu prostokąta posmaruj górną krawędź tego naleśnika uprzednio ubitym jajkiem.
teraz połóż fasolę na cieście ubitym w blenderze i spłaszcz na całym cieście, z wyjątkiem górnej krawędzi, którą posmarowaliśmy jajkiem. Zwinąć ciasto w rolkę w kierunku natłuszczonego obszaru. Po zakończeniu rolkę należy owinąć folią spożywczą. Następnie należy go schłodzić w lodówce przez godzinę, a lepiej dłużej.
gdy bułka wystarczająco ostygnie, kontynuujmy gotowanie. Aby to zrobić, rozgrzej piekarnik do temperatury około 200 stopni. Pokrój schłodzoną rolkę na kilka części o grubości 3 cm, Rozłóż te pierścienie na blasze do pieczenia, aby się nie dotykały i wyślij do piekarnika na około 20 minut. W tym czasie kawałki bułki nabiorą różowego koloru i staną się bujne.
połóż gotowe pierścienie na talerzu i powinny trochę ostygnąć.
ugotuj 2 jajka na twardo i zmiel je. Następnie sól i pieprz starte jajka. W osobnej misce posiekaj liście sałaty. Polej je oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
teraz możesz podać nasze danie. Połóż sałatkę na talerzach, połóż bułki na wierzchu i posyp startymi jajkami.
bułki fasolowe z nadzieniem jajecznym-gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g