skład / składniki
metoda gotowania
oferuję ci wspaniały przepis na domowy chleb. Kochają go nie tylko wszyscy członkowie naszej rodziny, w tym babcie i dzieci, ale nawet sąsiedzi zbierają się na zapach tego pachnącego chleba.
rozgrzej olej roślinny na patelni. Drobno posiekaj grzyby i smaż na złoty kolor, przenieś na talerz. Na tym samym oleju musisz usmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać grzyby i doprawić przyprawami.
teraz wymieszaj drożdże i cukier w wodzie, dobrze wymieszaj i odstaw na chwilę, aby drożdże się rozstawiły.
zagnieść ciasto z mąki, drożdży i smażonej cebuli z grzybami i przyprawami.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Gdy ciasto jest odpowiednie, włóż je do naczynia do pieczenia i piecz na średnim poziomie, aż pojawi się złoty kolor.
wyjmowanie chleba z formy polecam tylko wtedy, gdy całkowicie ostygnie, ponieważ gorący chleb łatwo się marszczy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Łuskane nasiona sezamu - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g