skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy produkty według listy.
Krok 2:
Przygotuj bazę: wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i schłodzonym masłem. Użyłam blendera.
Krok 3:
Posiekaj wszystko w okruchy.
Krok 4:
Dodaj żółtka, cukier, semolinę i śmietanę.
Krok 5:
Zagniataj ciasto.
Krok 6:
Uformuj kulkę z gotowego ciasta, zawiń ją w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut.
Krok 7:
W przypadku sufletu ubij białka w mocną pianę, stopniowo dodając proszek w małych porcjach. Jeśli proteiny źle się wspinają, nie będziesz w stanie zobaczyć "łez".
Krok 8:
Przygotowanie nadzienia. Aby to zrobić, wymieszaj wszystkie składniki w blenderze, aż będą gładkie. Wyjmujemy ciasto z lodówki i wkładamy do formy, tworząc bok (moja średnica formy wynosi 24 cm) z warstwą 0,5 cm.
Krok 9:
Wyrównaj to.
Krok 10:
Piec ciasto w temperaturze 180C przez około 20-30 minut.
Krok 11:
Następnie wyjmij ciasto, rozłóż suflet na wierzchu i piecz przez kolejne 10-15 minut na złoty kolor. Nie prześwietlaj, wystarczy, aby wierzch lekko się zrumienił! Wyłącz piekarnik, otwórz drzwi iw tym stanie pozostaw nasze ciasto do ostygnięcia. Suflet trochę się uspokoi, nie martw się, to nie jest straszne. Po 40 minutach wyjmujemy i odstawiamy, aż całkowicie ostygnie. Po półtorej godzinie zaczną pojawiać się łzy, czasem wcześniej.
Krok 12:
Schłodzone ciasto kroimy na porcje i podajemy.
Krok 13:
Smacznego!
pomysł na to ciasto znalazłem na jednej ze stron kulinarnych, zwracając uwagę na piękną, magiczną nazwę!!! Bardzo się cieszę, że dowiedziałem się, jak upiec ciasto z twarogiem Angel Tears w tak oryginalny sposób. Magia polega na tym, że po całkowitym ochłodzeniu na powierzchni tworzą się żółte kropelki-koraliki. Przepis i nazwa mnie zainspirowały, więc następnego dnia, uzbrojony w dobry nastrój, zabrałem się do gotowania. Wynik przekroczył moje oczekiwania! Jest bardzo smaczny, bardzo piękny i wciąż bardzo ekscytujący. To jeden z ulubionych przysmaków naszej rodziny. Spróbuj ugotować taki cud dla siebie i swoich bliskich!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg"vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g