Francuskie mięso wieprzowe z warzywami i serem

obfite danie z niedrogich produktów na świąteczny stół! Dość prosty i szybki przepis na przygotowanie obfitego dania z wieprzowiną z ziemniakami, cebulą i pomidorami z serem w sosie w piekarniku, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 11 g
tłuszcze 47 % 14 g
węglowodany 17 % 5 g
234 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować świąteczne danie Francuskie mięso na blasze do pieczenia w piekarniku, które z pewnością spodoba się wielu wspaniałym smakom? Przede wszystkim przygotuj niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania obfitego dania z wieprzowiną z ziemniakami i pomidorami z serem na świątecznym stole, a następnie pokrój dziewięćset gramów trochę mrożonej polędwicy wieprzowej na talerze o grubości jednego centymetra.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozłóż pokrojone płyty mięsne na podzielonej desce, a następnie przykryj celofanem na wierzchu, a następnie weź młotek do mięsa i dobrze ubij wszystkie kawałki z każdej strony.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokonaj brzegi kawałków mięsa młotkiem i wlej na nie sól do smaku, dodaj również jedną łyżeczkę pieprzu czosnkowego, a następnie dobrze potrzyj przyprawy rękami z każdej strony.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż kawałki mięsa na dużym talerzu i daj mu trochę czasu na namoczenie w przyprawach.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Trzy duże, wcześniej obrane ziemniaki pokroić w cienkie plasterki w głębokiej misce, a następnie dodać do niej do smaku sól z przyprawą do ziemniaków i wymieszać rękami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej około dwóch łyżek oleju roślinnego do miski z ziemniakami, aby ziemniaki nie były suche podczas gotowania i wymieszaj rękami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Aby przygotować sos, włóż dwieście gramów majonezu do małej miski, a następnie dodaj suszoną natkę pietruszki, koperek do smaku i wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej trochę przegotowanej wody do wspólnej miski i kontynuuj mieszanie wszystkich składników, aż będą gładkie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Nasmaruj blachę do pieczenia odrobiną oleju roślinnego i rozłóż na niej porcje pokrojonych ziemniaków z przyprawami.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż połowę ugotowanego sosu na ziemniakach w następnej warstwie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokrój dwie główki cebuli na pół pierścienia i rozłóż połowę następnej warstwy na porcjach ziemniaków z dressingiem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Na każdą porcję rozłóż kawałek mięsa i przykryj drugą połową cebuli.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    W następnej warstwie rozłóż pozostały dressing na porcjach.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Pokrój dwa pomidory w cienkie pierścienie i ułóż je w następnej warstwie na porcje, a następnie wyślij blachę do piekarnika nagrzanego do dwustu stopni i piecz mięso z warzywami przez czterdzieści minut.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wyjmij blachę do pieczenia po upływie czasu z piekarnika i obficie posyp każdą porcję drobno startym twardym serem, a następnie umieść blachę do pieczenia w wyłączonym piekarniku na pięć minut.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wyjmij blachę do pieczenia z gotowanym mięsem po francusku z piekarnika i ułóż porcje na talerzach, a następnie podawaj je na świątecznym stole.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

proponujemy przygotować niezrównane delikatne i pyszne świąteczne danie Francuskie mięso z wieprzowiną, ziemniakami, cebulą i pomidorami z serem w sosie w piekarniku zgodnie z naszym przepisem. Gotowane gorące danie z soczystego mięsa pod futrem warzywnym z sosem, przedstawione na świątecznym stole, z pewnością spodoba się wielu wspaniałym smakom! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Polędwica wieprzowa - 264   kcal/100g

Podobne przepisy