skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować świąteczne danie Francuskie mięso na blasze do pieczenia w piekarniku, które z pewnością spodoba się wielu wspaniałym smakom? Przede wszystkim przygotuj niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania obfitego dania z wieprzowiną z ziemniakami i pomidorami z serem na świątecznym stole, a następnie pokrój dziewięćset gramów trochę mrożonej polędwicy wieprzowej na talerze o grubości jednego centymetra.
Krok 2:
Rozłóż pokrojone płyty mięsne na podzielonej desce, a następnie przykryj celofanem na wierzchu, a następnie weź młotek do mięsa i dobrze ubij wszystkie kawałki z każdej strony.
Krok 3:
Pokonaj brzegi kawałków mięsa młotkiem i wlej na nie sól do smaku, dodaj również jedną łyżeczkę pieprzu czosnkowego, a następnie dobrze potrzyj przyprawy rękami z każdej strony.
Krok 4:
Rozłóż kawałki mięsa na dużym talerzu i daj mu trochę czasu na namoczenie w przyprawach.
Krok 5:
Trzy duże, wcześniej obrane ziemniaki pokroić w cienkie plasterki w głębokiej misce, a następnie dodać do niej do smaku sól z przyprawą do ziemniaków i wymieszać rękami.
Krok 6:
Wlej około dwóch łyżek oleju roślinnego do miski z ziemniakami, aby ziemniaki nie były suche podczas gotowania i wymieszaj rękami.
Krok 7:
Aby przygotować sos, włóż dwieście gramów majonezu do małej miski, a następnie dodaj suszoną natkę pietruszki, koperek do smaku i wymieszaj.
Krok 8:
Wlej trochę przegotowanej wody do wspólnej miski i kontynuuj mieszanie wszystkich składników, aż będą gładkie.
Krok 9:
Nasmaruj blachę do pieczenia odrobiną oleju roślinnego i rozłóż na niej porcje pokrojonych ziemniaków z przyprawami.
Krok 10:
Rozłóż połowę ugotowanego sosu na ziemniakach w następnej warstwie.
Krok 11:
Pokrój dwie główki cebuli na pół pierścienia i rozłóż połowę następnej warstwy na porcjach ziemniaków z dressingiem.
Krok 12:
Na każdą porcję rozłóż kawałek mięsa i przykryj drugą połową cebuli.
Krok 13:
W następnej warstwie rozłóż pozostały dressing na porcjach.
Krok 14:
Pokrój dwa pomidory w cienkie pierścienie i ułóż je w następnej warstwie na porcje, a następnie wyślij blachę do piekarnika nagrzanego do dwustu stopni i piecz mięso z warzywami przez czterdzieści minut.
Krok 15:
Wyjmij blachę do pieczenia po upływie czasu z piekarnika i obficie posyp każdą porcję drobno startym twardym serem, a następnie umieść blachę do pieczenia w wyłączonym piekarniku na pięć minut.
Krok 16:
Wyjmij blachę do pieczenia z gotowanym mięsem po francusku z piekarnika i ułóż porcje na talerzach, a następnie podawaj je na świątecznym stole.
Krok 17:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
proponujemy przygotować niezrównane delikatne i pyszne świąteczne danie Francuskie mięso z wieprzowiną, ziemniakami, cebulą i pomidorami z serem w sosie w piekarniku zgodnie z naszym przepisem. Gotowane gorące danie z soczystego mięsa pod futrem warzywnym z sosem, przedstawione na świątecznym stole, z pewnością spodoba się wielu wspaniałym smakom! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 264 kcal/100g