z takich mieszanek przygotowuje się szeroką gamę pierwszych i drugich dań. Są duszone, pieczone w piekarniku, gotowane w kuchence mikrofalowej, gotowane, smażone, używane jako nadzienie do ciast, a jednocześnie jedzenie jest tak smaczne, jak przyrządzane ze świeżych warzyw. Zestawy mogą składać się z różnych składników: zielonego groszku, młodych ziemniaków, bakłażana, kapusty brokułowej, aromatycznej papryki, pomidorów, ziół, cebuli itp.
Najczęściej mrożone warzywa można znaleźć w przepisach z tymi pięcioma produktami:
Produkt | liczba przepisów z kombinacją | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|---|
Zieleń | 14 | 41 | 3.7 | 0.4 | 7 |
cebula | 14 | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
twardy ser | 11 | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
jaja kurze | 10 | 80 | 12.7 | 10.9 | 0.3 |
oliwa z oliwek | 8 | 913 | 0 | 99.8 | 0 |
zdrowy posiłek z przygotowanych warzyw będzie gotowy w ciągu kilku minut, ponieważ nie trzeba ich myć, obierać ani kroić. Jedyne, czego potrzebujesz – to torba na zakupy i chęć rozpieszczania rodziny obfitym lunchem lub lekką kolacją. Żywność jest zamrażana za pomocą specjalnej technologii zwanej «głębokim zamrażaniem» – składniki są natychmiast schładzane do temperatury, w której cała wilgoć w nich zamienia się w mikroskopijne kryształy lodu. Metoda jest wyjątkowa - wszystkie witaminy , smak, kolor i aromat są zachowane przez długi czas. Aby skrystalizowane soki nie rozrywały błon komórkowych i miały atrakcyjny wygląd, warzywa kroi się na kawałki. A to, co z nich ugotować - apetyczna zupa, pachnąca pieczeń lub wielokolorowy dodatek, zależy od ciebie!