Indyk gotowany na parze w powolnej kuchence z warzywami

szybkie, smaczne, satysfakcjonujące danie! Fajnie i zdrowo! Kiedy nie ma czasu na gotowanie lub potrzebujesz lekkiego, dietetycznego Dania, użyj tego przepisu. Produkty po obróbce parą praktycznie nie tracą witamin i pierwiastków śladowych, ich naturalnego koloru i kształtu. Jedzenie okazuje się piękne, pachnące i smaczne!
SkazkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 75 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 25 % 1 g
21 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój filet z indyka na małe kawałki, sól, pieprz

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Otwórz opakowanie mrożonych warzyw

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż wszystko do pojemnika do gotowania na parze. Wlej 1,5 litra wody do miski multicookera, Wrzuć 2 liście laurowe. Instalujemy parowiec

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ustaw program & quot; gotowanie na parze & quot; i czas gotowania. Moja powolna kuchenka to Szybkowar. Jeśli Multicooker nie ma funkcji szybkowaru, czas gotowania należy zwiększyć zgodnie z instrukcją

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    To wszystko, gotowe! Minimum czasu, zdrowe i smaczne jedzenie. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g
  • Mrożone warzywa - 50   kcal/100g

Podobne przepisy