Indyk gotowany na parze w powolnej kuchence z warzywami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój filet z indyka na małe kawałki, sól, pieprz
Krok 2:
Otwórz opakowanie mrożonych warzyw
Krok 3:
Włóż wszystko do pojemnika do gotowania na parze. Wlej 1,5 litra wody do miski multicookera, Wrzuć 2 liście laurowe. Instalujemy parowiec
Krok 4:
Ustaw program & quot; gotowanie na parze & quot; i czas gotowania. Moja powolna kuchenka to Szybkowar. Jeśli Multicooker nie ma funkcji szybkowaru, czas gotowania należy zwiększyć zgodnie z instrukcją
Krok 5:
To wszystko, gotowe! Minimum czasu, zdrowe i smaczne jedzenie. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g
- Mrożone warzywa - 50 kcal/100g