skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić pierogi na parze? Cebulę obrać i drobno posiekać. Wymieszaj z mielonym mięsem. Sól, pieprz.
na posypanym mąką stole rozwałkuj ciasto cieńsze. Wytnij koła za pomocą dowolnej formy. Możesz użyć szklanki, szklanki. Połóż mięso mielone na każdym ciętym półfabrykacie. Ściśnij krawędzie ciasta.
nasmaruj powierzchnię podwójnego kotła olejem roślinnym i ułóż pierogi w jednej warstwie. Gotuj przez 10-15 minut. Lub według czasu podanego w instrukcji gotowania na parze.
jeśli nie masz podwójnego kotła, możesz go" zrobić " sam. Wlej wodę do rondla. Przykryj patelnię gazą w 2 warstwach i zawiąż ją sznurkiem, mocno dociskając gazę. Jest więc prosty parowiec.
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury - punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto na pierogi - 256 kcal/100g
- Ciasto na pierogi - 234 kcal/100g
- Ciasto przaśne - 234 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g