karaś w powolnej kuchence na parze

właściwy obiad to posiłek na parze! Ostatnio Fanatyk gotowanego na parze jedzenia, używam multicookera z pełną mocą)) ogólnie polecam wszystkim prawidłowe odżywianie! Na początek spróbuj co najmniej jednego dania, na przykład ugotuj Karaś na obiad. Przepis załączam)
aleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 71 % 17 g
tłuszcze 8 % 2 g
węglowodany 21 % 5 g
85 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

cóż, zacznijmy:

- myjemy karasia pod bieżącą wodą, następnie obieramy łuski, odcinamy płetwy (w tym płetwę ogonową) i głowę;

- przeciąć brzuch wzdłuż, wypatroszyć tuszę, usunąć czarny film;

- ponownie umyj karasia, osusz ręcznikiem papierowym;

- wlej sos sojowy do małego pojemnika, wlej przyprawę do ryb, sól i zmielony czarny pieprz, wymieszaj;

- połóż rybę na kawałku folii i zalej przygotowaną mieszanką;

- szczelnie owinąć folię, a następnie umieścić paczkę na sitku do pary;

- wlej wodę do miski multicookera, zainstaluj ruszt z rybą;

- wybierz program "PARA" i czas gotowania - 30 minut (gotuj z zamkniętą pokrywką);

- po sygnale dźwiękowym wyjmujemy karasia, rozpakowujemy i podajemy na stole.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Karaś gotowany - 102   kcal/100g
  • Karaś świeży - 87   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy