łosoś na parze
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki potrzebne do przepisu.
Krok 2:
W przypadku sosu umieść kolendrę, jogurt, masło, sól i przyprawy w misce blendera.
Krok 3:
Ubij do uzyskania gładkości - i sos jest gotowy. Jeśli nie ma blendera - po prostu pokrój warzywa i wymieszaj wszystko razem.
Krok 4:
Pokrój warzywa na porcje.
Krok 5:
Ryby polać sokiem z cytryny i natrzeć solą.
Krok 6:
Umieść ryby i warzywa w misce wolnowaru (lub podwójnego kotła).
Krok 7:
Umieść w powolnej kuchence z wodą (lub w podwójnym bojlerze lub w garnku Mantis lub na sicie i zwykłym garnku) i gotuj na parze przez 15 minut.
Krok 8:
Podawaj z sosem i uśmiechem, a kiedy jesz - wyobraź sobie, że jesteś piękniejszy i zdrowszy.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g