skład / składniki
metoda gotowania
1.Filet z kurczaka rozmrozić, spłukać czystą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokrój mięso wzdłuż na paski i włóż do miski. W razie potrzeby możesz ugotować cały filet lub na parze. A jeśli zostanie wstępnie pokrojony, otrzymasz małe porcje, które są wygodne do podania z przystawką.
2.Posyp solą mięso i wymieszaj rękami. Następnie dodaj specjalną przyprawę i ponownie wymieszaj.
3.Obierz czosnek ze skóry, opłucz goździki pod wodą. Wyciśnij czosnek przez prasę i dodaj do mięsa. Wymieszaj produkty i pozostaw do marynowania na pół godziny.
4.Po określonym czasie wlej czystą wodę do pojemnika multicookera. Ustaw specjalny ruszt do gotowania na parze na misce. Rozłóż marynowane mięso na ruszcie.
5.Włącz program "Gotowanie na parze" i wybierz czas 30 minut. Jeśli dodasz gorącą wodę, program włączy się szybciej. Ale chłodna woda jest podgrzewana około 5 minut. Jeśli nie ma multicookera, możesz gotować mięso w żelaznym durszlaku. Należy go umieścić na patelni z wodą i przykryć pokrywką. Prosta konstrukcja, a kurczak szybko się gotuje.
gotowane na parze mięso z kurczaka jest pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możesz ugotować kurczaka z ryżem, spaghetti lub podać po prostu z sałatką warzywną. Sałatka z młodej kapusty doprawiona kwaśną śmietaną szczególnie dobrze komponuje się z mięsem z kurczaka.
mięso jest bardzo wygodne do zabrania ze sobą do pracy. Jeśli pokroisz go w plastry i położysz na kromce chleba lub bochenka, otrzymasz obfitą kanapkę. Gotowane w ten sposób mięso doskonale nadaje się jako nadzienie do pizzy. Dopóki ciasto drożdżowe jest odpowiednie, filet z kurczaka można gotować na parze. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g