skład / składniki
metoda gotowania
1. Płatki owsiane zalewamy połową mleka, mieszamy i pozostawiamy do pęcznienia przez 15 minut.
2. Posiekaj czosnek, dodaj do mielonego kurczaka wraz z jednym jajkiem, namoczonymi płatkami owsa, solą i przyprawami do smaku. Dobrze wymieszaj mięso mielone.
3. Na dnie naczynia do pieczenia natłuszczonego olejem roślinnym równomiernie rozprowadzamy mielonego kurczaka i formujemy boki. Jeśli mięso mielone przykleja się podczas procesu, zwilż ręce wodą.
4. Mieszamy hawajską mieszankę z przyprawami, solą i posiekanymi świeżymi ziołami. Rozłóż i równomiernie rozprowadź mieszaninę na farszu.
5. Nadszedł czas, aby włączyć piekarnik do 180 stopni.
6. W międzyczasie do nalewania ubij pozostałe mleko, jajko, śmietanę i szczyptę soli trzepaczką. Wlać ciasto równomiernie na całym obszarze.
7. Pieczemy przez 40-45 minut, a 10-15 minut przed gotowaniem posyp tartym serem.
ciasto "Hawajskie" należy jeść na ciepło, więc najlepiej podać je od razu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Kurczak mielony - 143 kcal/100g
- Hawajska mieszanka mrożona - 91 kcal/100g