ciasteczka twarogowe z bananem i kokosem

Świetne na śniadanie. Delikatne ciasteczka, dla tych, którzy lubią kokos
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 12 g
tłuszcze 22 % 10 g
węglowodany 51 % 23 g
228 kcal
IG: 4 / 17 / 78

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wymieszaj twaróg, banan i mąkę owsianą w misce, zagniataj ciasto i wstaw do lodówki na noc

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Uformuj kulki ciasta, zwiń w wiórki kokosowe i zmiksuj trochę widelcem

piec w nagrzanym piekarniku do 180°
25 minut

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Mąka owsiana - 369   kcal/100g

Podobne przepisy