skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bulgur z warzywami w powolnej kuchence? Przygotuj wszystkie produkty wskazane w przepisie. Jakie warzywa najlepiej stosować? Możesz gotować ze świeżych, które znajdziesz w lodówce lub w ogrodzie w ogrodzie lub użyć warzyw z zamrażarki. Tym razem wziąłem mieszankę świeżych i mrożonych produktów.
Krok 2:
Obierz cebulę, marchewkę i czosnek. Paprykę przekrój na pół i usuń rdzeń z nasionami. Opłucz wszystkie warzywa w zimnej wodzie i osusz ręcznikiem kuchennym, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci. Cebulę, marchewkę i paprykę pokroić w kostkę tej samej wielkości.
Krok 3:
Wlej rafinowany olej roślinny do miski multicookera. Ustaw tryb "smażenia". Gdy olej się rozgrzeje, wyślij cebulę, marchewkę i paprykę do miski. Mieszając gotuj przez około 10 minut.
Krok 4:
W tym czasie bulgur spłucz kilka razy do czystej wody.
Krok 5:
Do miski multicookera wyślij pomidora pokrojonego na małe kawałki lub małe wiśnie w całości. Wcześniej usuń skórkę z pomidorów w razie potrzeby. Wlej mieszankę mrożonych warzyw do miski. Mieszając, smaż przez około pięć minut.
Krok 6:
Dodaj do wszystkich składników bulgur. Dodaj drobno posiekany czosnek.
Krok 7:
Wlej wodę do miski. Ile dodać wody? Na jedną porcję płatków zbożowych zwykle stosuje się dwie porcje płynu. Oznacza to, że jeśli wziąłeś szklankę bulguru, dodaj dwie szklanki wody. Sól i pieprz wszystko do smaku, wymieszaj.
Krok 8:
Zamknij garnek pokrywką, ustaw tryb "ryż / kasza" lub "pilaw" i pozostaw do ugotowania. Czas jest ustawiony automatycznie, w zależności od modelu multicookera.
Krok 9:
Bulgur z warzywami jest gotowy! Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podczas serwowania dodaj do talerza posiekane warzywa.
smacznego!
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
ważne! Artykuł pomoże gotować z bulguru smacznie, łatwo i różnorodnie "bulgur: Poznaj się bliżej i śmiało gotuj!"
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bulgur - 342 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mrożone warzywa - 50 kcal/100g