bulgur z warzywami w powolnej kuchence

jasne, smaczne danie na bezmięsny stół i nie tylko! Bulgur z warzywami w powolnej kuchence spodoba się wszystkim miłośnikom prostych i nie kłopotliwych potraw. Warzywa mogą być używane za każdym razem inaczej i zawsze mają nowy, jasny smak.
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 19 % 3 g
węglowodany 69 % 11 g
92 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bulgur z warzywami w powolnej kuchence? Przygotuj wszystkie produkty wskazane w przepisie. Jakie warzywa najlepiej stosować? Możesz gotować ze świeżych, które znajdziesz w lodówce lub w ogrodzie w ogrodzie lub użyć warzyw z zamrażarki. Tym razem wziąłem mieszankę świeżych i mrożonych produktów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę, marchewkę i czosnek. Paprykę przekrój na pół i usuń rdzeń z nasionami. Opłucz wszystkie warzywa w zimnej wodzie i osusz ręcznikiem kuchennym, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci. Cebulę, marchewkę i paprykę pokroić w kostkę tej samej wielkości.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej rafinowany olej roślinny do miski multicookera. Ustaw tryb "smażenia". Gdy olej się rozgrzeje, wyślij cebulę, marchewkę i paprykę do miski. Mieszając gotuj przez około 10 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W tym czasie bulgur spłucz kilka razy do czystej wody.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Do miski multicookera wyślij pomidora pokrojonego na małe kawałki lub małe wiśnie w całości. Wcześniej usuń skórkę z pomidorów w razie potrzeby. Wlej mieszankę mrożonych warzyw do miski. Mieszając, smaż przez około pięć minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj do wszystkich składników bulgur. Dodaj drobno posiekany czosnek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej wodę do miski. Ile dodać wody? Na jedną porcję płatków zbożowych zwykle stosuje się dwie porcje płynu. Oznacza to, że jeśli wziąłeś szklankę bulguru, dodaj dwie szklanki wody. Sól i pieprz wszystko do smaku, wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zamknij garnek pokrywką, ustaw tryb "ryż / kasza" lub "pilaw" i pozostaw do ugotowania. Czas jest ustawiony automatycznie, w zależności od modelu multicookera.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Bulgur z warzywami jest gotowy! Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podczas serwowania dodaj do talerza posiekane warzywa.

smacznego!

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

ważne! Artykuł pomoże gotować z bulguru smacznie, łatwo i różnorodnie "bulgur: Poznaj się bliżej i śmiało gotuj!"

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bulgur - 342   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Mrożone warzywa - 50   kcal/100g

Podobne przepisy