skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zestaw produktów. Możesz wziąć dowolne inne części kurczaka.
Krok 2:
Pocieramy uda solą i przyprawami, odstawiamy na chwilę.
Krok 3:
Włącz Multicooker w trybie smażenia, 130 stopni, przez trzydzieści minut. Wlej olej do miski i lekko podgrzej. Następnie kładziemy biodra skórą do dołu, zamykamy pokrywę. Gotuj przez dziesięć minut.
Krok 4:
Tymczasem marchewki siekamy w cienkie plasterki, cebulę arbitralnie, niezbyt drobno.
Krok 5:
Odwracamy uda na drugą stronę i gotujemy przez kolejne dziesięć minut.
Krok 6:
Następnie odsuń je na bok i połóż cebulę i marchewkę na dnie. Lekko wymieszaj, zamknij pokrywę. Gotujemy do końca reżimu.
Krok 7:
Podczas gdy warzywa są dozwolone, pokrój cukinię w duże kostki.
Krok 8:
Po sygnale włóż cukinię do miski, dodaj sól. Na wierzch kładziemy śmietanę.
Krok 9:
Posyp posiekanymi ziołami.
Krok 10:
Zamknij pokrywę i gotuj w trybie gaszenia przez godzinę.
Krok 11:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g