Charlotte na kefirze w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zmiękczone masło mielimy z cukrem.
Krok 2:
Wbij jajka, wymieszaj, aż będą gładkie.
Krok 3:
Wlej schłodzony kefir, wymieszaj.
Krok 4:
Wlej przesianą i połączoną mąkę z sodą, zagniataj ciasto. Odstawiamy na dwadzieścia minut.
Krok 5:
W międzyczasie umyj jabłka, pokrój w paski, usuwając rdzenie. Wlej kawałki jabłka do natłuszczonej miski multicookera.
Krok 6:
Wypełnij ciasto na wierzchu.
Krok 7:
Na powolnej kuchence ustawiamy program "Pieczenie" na 50 minut. Gdy zabrzmi sygnał gotowości, odstawiamy ciasto na kolejne 15 minut z otwartą pokrywką. Dzięki temu odsunie się od ścian miski Multicooker. Wyjmujemy ciasto, pozwalamy mu trochę ostygnąć i podajemy do herbaty.
Krok 8:
Miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g