krucha kasza gryczana w powolnej kuchence

pyszna, krucha owsianka z masłem-cóż, po prostu objadanie się! Każdy wie o zaletach owsianki. Na śniadanie dobrze jest posmarować owsiankę, ale na obiad lub na przystawkę - kruche przy okazji. Bardzo smaczne owsianki uzyskuje się w powolnej kuchence. Dzisiaj gotowałem kaszę gryczaną, ale zgodnie z tą zasadą można gotować kruchy ryż, jęczmień i proso.
znlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 4 g
tłuszcze 14 % 4 g
węglowodany 71 % 20 g
123 kcal
IG: 90 / 0 / 10

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Będziemy potrzebować małego zestawu produktów

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Myjemy grykę, jeśli to konieczne, a następnie sortujemy. I włóż do miski Multicooker.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj wodę w ilości 1 części zbóż na 2 części wody

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj cukier granulowany.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Solim

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I pamiętaj, aby włożyć olej. Masło nada owsiance wyjątkowy, kremowy smak. Owsianka nie będzie sucha i nie przyklei się do miski wolnowaru.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zamknij pokrywę. Włącz Multicooker na 30 minut w trybie owsianka / płatki zbożowe / ryż / gryka i gotuj przez 30 minut

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    To wszystko! Pyszna, pachnąca, krucha kasza gryczana jest gotowa. Podczas serwowania możesz włożyć więcej masła lub ghee do owsianki. W końcu, jak wiadomo, nie zepsujesz owsianki olejem!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smacznego.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kasza gryczana - 313   kcal/100g

Podobne przepisy