skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Będziemy potrzebować małego zestawu produktów
Krok 2:
Myjemy grykę, jeśli to konieczne, a następnie sortujemy. I włóż do miski Multicooker.
Krok 3:
Dodaj wodę w ilości 1 części zbóż na 2 części wody
Krok 4:
Dodaj cukier granulowany.
Krok 5:
Solim
Krok 6:
I pamiętaj, aby włożyć olej. Masło nada owsiance wyjątkowy, kremowy smak. Owsianka nie będzie sucha i nie przyklei się do miski wolnowaru.
Krok 7:
Zamknij pokrywę. Włącz Multicooker na 30 minut w trybie owsianka / płatki zbożowe / ryż / gryka i gotuj przez 30 minut
Krok 8:
To wszystko! Pyszna, pachnąca, krucha kasza gryczana jest gotowa. Podczas serwowania możesz włożyć więcej masła lub ghee do owsianki. W końcu, jak wiadomo, nie zepsujesz owsianki olejem!
Krok 9:
Smacznego.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kasza gryczana - 313 kcal/100g