babeczka na kefirze w powolnej kuchence
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do ciast
Krok 2:
Obierz skórkę z pomarańczy za pomocą tarki.
Krok 3:
Jajka ubijamy z cukrem
Krok 4:
Dodaj zmiękczone masło (w razie potrzeby możesz zastąpić margaryną), mąkę, kefir i proszek do pieczenia. Za pomocą miksera przygotowujemy ciasto.
Krok 5:
Na koniec dodaj skórkę
Krok 6:
Nasmaruj miskę multicookera olejem i wlej ciasto.
Krok 7:
Ustawiamy tryb & quot; pieczenie", ustawiamy timer na 1 godzinę 20 min.
Krok 8:
Pozwól powolnej kuchence wykonać program wytrząśnij ciastko z miski.
Krok 9:
Niech babeczka trochę ostygnie i pokrój na porcje. Pijemy herbatę z pachnącą babeczką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g