skład / składniki
gotowanie krok po kroku
umyj mięso i nogi, włóż do miski Multicooker.
marchewki i cebulę obrać, umyć, włożyć do mięsa.
włóż pieprz, lavrushkę, sól do smaku. Woda w powolnej kuchence nie gotuje się, więc nie musisz bać się solić galaretki.
napełnij wszystko wodą do góry ryzyko.
zamknij pokrywę i ustaw tryb "gaszenia" na 6 godzin.
po 6 godzinach duszenia powolna kuchenka automatycznie przełączy się na tryb "podgrzewania", więc nic złego się nie stanie, jeśli śpisz.
rano wyjmij mięso, włóż czosnek drobno posiekany lub wyciśnięty przez prasę czosnkową do galaretki. Ogrzewanie musi być włączone.
zdemontuj mięso, rozłóż je na tacach.
Wyłącz powolną kuchenkę.
odcedź galaretkę, wlej ją na tace.
pozostaw galaretkę na stole do ostygnięcia. Po odstawieniu włóż do lodówki, aż całkowicie stwardnieje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Noga wieprzowa - 234 kcal/100g