galaretka galaretka w powolnej kuchence z nóg wieprzowych

najprostszy i najłatwiejszy przepis na galaretkę. Smacznie. Łatwo. Klasyczne galaretowate mięso, ale gotowane przy minimalnych kosztach fizycznych. Po prostu włóż jedzenie do miski, wlej wodę i włącz powolną kuchenkę. Rano galaretowate mięso w powolnej kuchence wystarczy zdemontować i wlać do form.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 59 % 20 g
tłuszcze 38 % 13 g
węglowodany 3 % 1 g
208 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 16 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

umyj mięso i nogi, włóż do miski Multicooker.
marchewki i cebulę obrać, umyć, włożyć do mięsa.
włóż pieprz, lavrushkę, sól do smaku. Woda w powolnej kuchence nie gotuje się, więc nie musisz bać się solić galaretki.

napełnij wszystko wodą do góry ryzyko.

zamknij pokrywę i ustaw tryb "gaszenia" na 6 godzin.

po 6 godzinach duszenia powolna kuchenka automatycznie przełączy się na tryb "podgrzewania", więc nic złego się nie stanie, jeśli śpisz.

rano wyjmij mięso, włóż czosnek drobno posiekany lub wyciśnięty przez prasę czosnkową do galaretki. Ogrzewanie musi być włączone.

zdemontuj mięso, rozłóż je na tacach.

Wyłącz powolną kuchenkę.
odcedź galaretkę, wlej ją na tace.
pozostaw galaretkę na stole do ostygnięcia. Po odstawieniu włóż do lodówki, aż całkowicie stwardnieje.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Noga wieprzowa - 234   kcal/100g

Podobne przepisy